volcanoos
Katılımcı Üye
fabrikamızın kompanzasyon sisteminde 3tf48 kontaktör ve 25 kvar lık kondansatörler kulanmaktayız. 1 kontaktöre 2 adet kondansatör bağlı dolayısıyla kademelerimiz 50 kvar. kullandığımız 3tf48 kontaktörler (özellikle vinçlerin bağlı olduğu panomuzda) de 2-3 haftada bir mutlaka kontak yapışması problemleri oluyor. bunun üzerine uzun zamandır komp. kontaktörlerini araştırıyordum ve şefimizin tavsiyesiyle RADE CONCAR marka kontaktör taktık (1 adet- 60kvar) numune olarak. (rade concar Siemens'in macar firmasıymış ve şefimiz dayanıklı olduğunu belirtti. benim aklımdan geçen federal veya telemecanıque.) ne yazık ki bu kontaktörde kontak yapıştırıyor. son olarak bugün akımları ölçtüğüm zaman her kondansatör faz başına 35A akım çekiyor dolayısıyla kontaktörün her kontağından 70A akım geçiyor. katalog bilgisinde 3tf48 için anma akımı 75A yazıyor. yani bizim değerin 5A üzeri. ben sorunun kontaktörlerde olduğnu düşünüyorum ki 70A akıma göre güçleri yetmiyor. sizce sorun neden kaynaklanıyor olabilir. federal veya telemecanıque denesek sorun düzelirmi acaba?
ayrıca kond. kademelerinden kaynaklanan sorun olabilirmi? bu arada röle olarak ABB rvt kullanmaktayız...
saygılar...
ayrıca kond. kademelerinden kaynaklanan sorun olabilirmi? bu arada röle olarak ABB rvt kullanmaktayız...
saygılar...