Kompanzasyon Yeni Tebliğ

Forumumuzda,edremit arkadaşımız tarafından hazırlanmış ve bigpasha arkadaşımız tarafın-
kısaltılmış çok sade bir kompanzasyon takip programı var.O pogram yardımı ile,GÜNLÜK ola-
rak kompanzasyon takibi yapmanız gerekir.Ceza sınırlarınız,kurulu gücünüz 50 kva dan faz-
la ise 20 / 15 ,az ise 33 / 20 dir.Program,size yön verecektir.Gönderdiğiniz program,bahsettiğim
programdır.Takibinizi,o programa göre yapabilirsiniz.Faturanızda,ceza gözükmemektedir.
 
Çok teşekkür ederim.
Bizim kurulu gücümüz 50 kva dan fazla dolayısıyla 20/15 kapsamına giriyoruz. Bahsettiğimiz programdaki verilerden (kutucuklardan) değiştirmem gereken bir yer varmı acaba? Yani oradaki sayaç göstergesindeki kutucuklar ve sayaç çarpanı bize göre değişecek sanırım, doğru mudur?
Eğer değişecekse bunları neye göre doldurmalıyım,
Çok teşekkür ederim şimdiden.
 
Merhaba, Ben bir şirkette çalışan Makine mühendisiyim. Konunun bana çok uzak olmasına karşın elektrik mühendisimiz olmadığından konuyu araştırmak bana kaldı.
Konu şu;
Elektrik faturası her aykinden daha fazla geldi diye bir şikayet var. Sonra tesadüfen gördükki birisi kompanzasyon panosunun şarterini indirmiş, devre dışı bırakmış. Elektrik faturasında sanırım ceza yok. (Bilgilerini yine yollayacağım)
Kompanzasyon takibi aylık yapılabilir mi?
Linkini gönderdiğim program ne kadar işe yarar???
Kompanzasyon takibi gün gün mü yapılır???
Kompanzasyon takibini aylık yapabilir miyiz???
Fatura üzerinden şuanda kompanse edilmiş enerjinin durumunu bu programdaki "iyi gidiyor" kısmı ile anlayabilir miyim???
Cevaplarınızı bekliyorum, Acilen yardıma ihtiyacım var, Şimdiden teşekkür ederim.

Cevaplar:
Aylık kontrolden kastınız periyodik bakım ise her ay bakım yapmaya gerek yok ancak sayaçlardan alınan endeksler ile kontrol sık sık yapılmalıdır. Zaten alınan endekslere göre kompanzasyon panosunda problem olup olmadığı sonuçlardan anlaşılıyor. Kompanzasyon takip raporuna göre sonuçlar oldukça iyi ( sizin faturalarınız için İndüktif maksimum %20 , Kapasitif %15 i geçmemelidir geçerse cezaya girer) haftalık kontrol sizin için yeterlidir , ancak haftada iki kez kontrol etmeniz dahada iyi olacaktır , olası arızayı erken tespit edip müdahale ettirebilirsiniz dolayısıyla reaktif cezaya düşmeden onarımı yapılabilir.
Program hesaplama ile uğraşmamanız için hazır tablodur , endeksleri girdikten sonra bakacağınız yer % sonuçlarıdır.
"İyi gidiyor" o tabloyu hazırlayan kimse % sonuçların iyi olduğunun göstergesi olarak eklemiş,
 
abicim bende bir soru sorayım 38 kw abone gücü olarak faturada yazıyor torna dükanı ag abonesi şimdi bu işletme %33 ind ilemi çalışması lazım bilginize teşekkürler
 
abicim bende bir soru sorayım 38 kw abone gücü olarak faturada yazıyor torna dükanı ag abonesi şimdi bu işletme %33 ind ilemi çalışması lazım bilginize teşekkürler

38 KW abone için maksimum ceza sınırı İnd. %20 - Kap. %15 tir

30 KW altında olanlar aboneler için maksimum ceza sınırı İnd. %33 - Kap. % 20 dir.

Ayrıca verilen değerlerde değil mümkün olduğu kadar alt değerlerde çalışması gerekir verilen değerler maksimum üst ceza sınırı değeridir ,
 
arkadaşlar bizim fabrikada soğutma koprasörleri vat toplam gücü 1800kw biz her komprasöre ayrı ayrı kondansatör taktık.endüktif%7kapasitif%0,6 tedaş durmadan bize tebrik mesajları gönderiyor.ha sununda altını çizeyim tek tek kondansatör takmadan önce oranlarendüktif%16 kapasitif%5'di
 
Kompanzasyon yapacağımız panoya bağladığımız role üzerinde kondansatörleri devreye almadan,role bağlantısını yaptıktan sonra ölçmüş olduğu değerleri (endüktif) baz alarak devrenin endüktif reaktifini ölçebilirmiyiz.Dolayısıyla bağlayacağımız kondansatör değerlerini de bulmuş oluruz kanaatindeyim.

Demek istediğim roleyi ,kondansatörleri devreye almadan çalıştırıp; kompanzasyon yapılacak devrenin tüm endüktif yüklerini çalıştırarak endüktif değerlerini role ile tespit etmemiz mümkün mü?Hesaplama yapmadan role değerlerine göre de kompanzasyon yapabiliriz diye düşünüyorum.
 

Forum istatistikleri

Konular
130,266
Mesajlar
934,895
Kullanıcılar
453,516
Son üye
Derinman2

Yeni konular

Geri
Üst