kompanzasyon

trafosu 100 kva olan bir işletme için cos fi kaç olarak alınacak ki biz bu sisteme konpanzasyon yapabilelim .talep gücü demek sistemdeki kompanze edilecek alıcıların digerlerine oranımıdır beni bu konuda aydınlatırsanız sevinirim

cosfi aktif tüketim gücünün görünür tüketim gücüne oranı demektir yani yükle değişir (trafo ile ilgisi yoktur) ve bu bir tesiste her zaman değişkendir. Talep gücün maksimum olduğu andaki yapılan ölçüm sonucu elde edilen cosfi değeri hesaplarda baz alınır bu en sağlıklı sonuçtur. Proje oluşturma esnasında bu değer 0,7 alınarak tasarım yapılır bu bir kabuldür tesisteki yüklerin özelliğine göre baz alınan bu değer düşürülebilir veya yükseltilebilir. Tüm yükleri tek tek hesaplayarak bir sonuca ulaşmaya kalkmak hem çok uzun sürecektir hemde gereksizdir. Uygulamada zamanla yapılacak gözlem neticesi(gerekirse) yapılacak ufak düzenlemelerle optimum çözüme ulaşmak en doğrusu olacaktır.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
AMPERMETRE VAR İSE PANODA KAÇ AMPER ÇEKTİĞİNE BAK YARINISI KVar olarak yap kardesım örnek 50 A ÇEKILIYOSA BIR FAZDAN 25 KVAR KOMPANZE YAP DAYAN GITSIN MONOFAZE KOY BAŞA İLK 3 KADEME 0.5 FALAN R S T OLARAK..REAKTIF RÖLENIN ILK KADEMESINE TRI BAĞLA UNUTMA GERISI TEFERRUAT
 

Forum istatistikleri

Konular
128,847
Mesajlar
920,962
Kullanıcılar
450,950
Son üye
BERKEN

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst