Kompazsiyon Hata hk?

Sn Analizor öncellikle ilginize teşekkür ederim
sabit guruptan kastınız röleye bağlı olmayan direk enerjilendirilmiş kondansatörmü Bunu kasttettiyseniz yok Yanmış kondansatör vardı şehir dışında olduğumdan farkedemedik Yapışmış kondansatörleri değiştirdik Verdiğim değereler geçen hafta başına ait değerlerdir
Hafta sonu değerlerini incelediğimizde kapasitifin %19 küsürlere gerilediğini gördük Bu durumda herhangi bir müdahale gerekirmi yoksa bi süre daha takip etmeye devammı edelim hayırlı günler

Sn hkns

Sadece kondansatörü değiştirmek çözün değildir bunun neden kaynaklandığını araştırmanız gerekli. Kondansatörlerin hasar görmesinin en büyük nedeni Harmonik distorsiyon değerlerinin yüksek olmasındandır kondansatörlerde reaktans frekansla ters orantılıdır harmonik frekans genlikleri kondansatör reaktansının azalmasına dolayısıla fazla akım çekmesine ve ısınmasına sebep olurlar. İşletmenizde THD değerlerinizi ölçtürün.

Sözleşme gücü 50KVA üzeri endüktifte sınır %20 kapasitifte %15'dir. 50KVA altı endüktif %33 kapasitif %20'dir. Kapasitif değeriniz fazla daha önceki açıklamalarım doğrultusunda nedenlerini araştırınız. Harmonik olayını ihmal etmeyiniz önemli bir husustur.
Son bir not gece tüketim çok az ise en küçük kademe gücünüz fazla geliyor olabilir bunada dikkat edin.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
adam cimri :) malzeme almıyor bunla yetin deniliyor..
 

Forum istatistikleri

Konular
129,311
Mesajlar
925,214
Kullanıcılar
451,757
Son üye
Rudien

Yeni konular

Geri
Üst