M.balibey
Üye
Merhaba monofaz 1.5 kw Elektrik motorlu çift kafalı 100 litre kompresörüm var. Kompresör devreye girdiğinde led yada tasaruflu farketmeksizin garajın aydınlatması baya bir göz kırpıyor. Aynı fazda olan evin katlarındada bu olay gerçekleşiyor. Kompresörün üzerinde 1.5 kwh voltun motoru var çift kapasitörlü. Eski kompresörümde hiç yaşamadım bir durum. Kompresörü çıkarıp 7.2 kwlık kaynak makinesini taktığımda yada yine aynı fazın olduğu prize tornayı bağladığımda hiç problem yaşamıyorum. Sizce bu sorun neden kaynaklanır ve düzeltmek için ne yapmam gerekir. Evdeki eletkronik cihazlara zarar verecek diye korkuyorum.
Not: Eski kompresörüm varken eve gelen yani saat öncesi tesisatı değiştirip kalınlaştırıldı. Ana panodan garaja giden tesisatta 6lık kabloyla garajın Sigorta kutusuna giriyor. Sigortadan prize kadar 2.5lık kablo var.
Not: Eski kompresörüm varken eve gelen yani saat öncesi tesisatı değiştirip kalınlaştırıldı. Ana panodan garaja giden tesisatta 6lık kabloyla garajın Sigorta kutusuna giriyor. Sigortadan prize kadar 2.5lık kablo var.