Kompresördeki parça nedir?

Muhsin Kamer

Profesyonel Üye
Atölyede kullandığım kompresörün çıkışındaki parça nedir?
3 gün önce atölyede elemanlar kompresörün havası bitene kadar kullanmış, ertesi günü motorunu çalıştırıp tüpü doldurunca bu parçanın dibinden devamlı tıssss sesi vererek dışarı hava kaçırıyor.
Kompresör yeni... bu parça arızalı mıdır?
24 lt tüpe havayı dolduruyorum.
Ertesi günü tüm hava tıssss lama dan dolayı boşalmış. Dibinde sibobu var. İçeri ittirince dışarı hava kaçırıyor.
Yapılabilecek bir şey var mı?
Yenisini mi almalıyım.( Parça da yepyeni pek kullanılmadı).
IMG_20250226_205738.jpg

Emin değilim ama bu hava kurutucusu diye geçiyor diye biliyorum. Havadaki nem veya suyu tutar. Sizin ara sıra bu porttan suyu boşaltmanız gerekir. Hava hortumuna Su basmaması için.

Oradaki sibopun arasına minik bir parça gelmiş olabilir. Tam kapatmıyordur. Sibop anahtarı ile havayı kesip sibobu dışarı alın ister temizleyin ister yenisini takın. Sorun çözülecektir. Yenisini almaya gerek yok.

O bölümün yakın resmini çekerseniz kontrol edebiliriz.

Emin değilim ama bu hava kurutucusu diye geçiyor diye biliyorum. Havadaki nem veya suyu tutar. Sizin ara sıra bu porttan suyu boşaltmanız gerekir. Hava hortumuna Su basmaması için.

Oradaki sibopun arasına minik bir parça gelmiş olabilir. Tam kapatmıyordur. Sibop anahtarı ile havayı kesip sibobu dışarı alın ister temizleyin ister yenisini takın. Sorun çözülecektir. Yenisini almaya gerek yok.

O bölümün yakın resmini çekerseniz kontrol edebiliriz.
Bu parçadan Hava çıkışı, basınç ayarını yapıyordum.
Yarın söküp kontrol ederim.
Screenshot_2025-02-26-21-23-35-781_com.android.chrome.jpg

Üstte regülatör var basıncı ayarlıyor. İçinde filtre var suyu da alttaki şeffaf haznede topluyor.

Su seviyesi görünsün diye. Su çok dolarsa hatta basmaması için arada alttan tahliye edilmesi lazım. Sizde alttaki tahliye sibobu sorunlu.

Basınc ayarında sorun yoksa yenisine gerek yok.

Sizde alttaki tahliye sibobu sorunlu.
Evet
Sibopta conta var gibi...
Dipten tıssss hava kaçırıyor. İleri/geri, sağa/sola çevirdim hava kaçışını kesmedi...
Sibopa sekman takılı..
Yarın bir söküp bakayım, belki Onarımını yaparım.
Hiçte anlamam bu işlerden...

Son düzenleme:
Hava basınç ayarı üstteki mekanik şalterden olması lazım değil mi ? Üst basınçta devreden çıkar alt basınçta devreye girer .
Prosestat mı ne karın ağrısıydı benim habire prostat diyesim geliyor . Yaşlılık işte .

parça nın altındaki cam yer su haznesi üstte kırmızı yerdeki kafayı yukarı çekip sağ veya sol çevirirseniz tankdaki hava çıkış basıncını ayarlarsınız
örnek tankda 7bar olsun ama sizin ihtiyacınız 3 bar çıkış 3 bara ayarlayıp bırakırsınız

bu tiplerin daha sağlıklı çalışanını görmedim
kompresörün altında tahliye sibobu var günlük veya birkaç günde bir ortan tahliye edin yukardaki tutucuyuca alt haznesiz alın
az nem verir eğer oda sıkıntı çıkarıcaksa daha kaliteli olanlar var onlardan alın

büyük saat tankdaki basıncı gösterir üstündeki kare şeklindeki basınç şalteri ayarlanan basınç arasında hava dolumu için start verir

Forum istatistikleri

Konular
133,388
Kullanıcılar
459,260
Son üye
cumhur003

Yeni konular

Geri