İşler biraz karıştı.. 100v görüyorum video da onu deniyorum olmuyor yükseltiyorum yine olmuyor depişik teller kullanıyorum yine olmuyor.. Ama videoda zaten nasıl yaptığının tiyosu nu vermiş. 1. Tiyo plazma 2. Tiyo kalp şok cihazı.. Biryerden bulduğum bilgiye göre bu cihazı Ruslar geliitirmiş ama rus sitesinden bilgi edineceksen google kiril alfabesi yazman gerek.. Video da dc trafo gibi görünen şey sanırım Defibrilatör devresi.. Defibrilatör (kalp şok cihazı).. Bi pdf buldum Defibrilatör ile ilgili ne tesadüf ki o pdf deki görsellerde de bir lamba görünüyor.. Kalp şok cihazı oldukça komplike bir cihaz ama sadece yüksek voltaj veren kısmı nı yapmaya çalışırsam çokda zor görünmüyor.. Benim için zor tabiki.. Bi uzman dan yardım almaya çalışacağım..70 volt ac verirseniz 100 volt dc kondansatör üzerinde görürsünüz. 230 volt ac girerseniz 325 volt alırsınız. Gereken kapasiteyi tespit ettiğinizde bir anahtar ile de kondansatörü tel üzerinde boşaltabilirsiniz. Orada buton ve kontaktör kullanılmış. Paralel kondansatörler kapasite yükseltmek için. Deşarz sırasında elektroliz olmaması için gerilim ve kapasite seçimini bilinçli yapmak gerekir. Röle ve kondansatör ile kapanma gecikmesi sağlayabilirsiniz. Zaman rölesi ve kontaktör ile de gecikme yapabilirsiniz.
Eritmek den ziyade parçalamak. Toz haline gelecek şekilde parçalamak. Kondansatörle denemelerimde bir taraftan eriyerek kopuyor patlamıyor..Amaç gümüş teli suyun altında eritmek ise kolay ama farklı bir şeyler var ise araştırılması gerekiyor.
450v 2200 mf 3 adet kondansatör var.. Kondanstör paralel şarj edilip seri deşarj olabilirmi? Öyle olursa tam dolumda 1350 v gibi bir değere ulaşır.. Elimde farklı adaptörler var.. Bazan bozuk adaptörler i söküp yeniden sarıyorum farklı voltlarda..Elinizdeki kondansatörler kaç mikrofarat kaç volt ve kaç adet. Elinizde başka adaptör varmı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?