Önceki mesaj da yazmıştım.. 2 adet 12 volt adaptör kullanıyorum.. Birinin 12 cıkısımı diğerinin 12 v çıkışına bağlıyorum bu sayede kontrollü bi şekilde 220 v tu elde etmiş oluyorum.. Trafodan elde ettiğim 220 volt ile şarj yapıyorum..Olabilir ama 24 volt ile doldurduğunuz kondansatörler 35 voltu geçmezler. Kondansatörlerinizi 220 volt ile doldurup deşarz edin farkı göreceksiniz. Köprü diyot ile doğrultup doldurursunuz.
450 v 2200 mf. Birkere çarptı220 volt ile kapasitor sarj edecekseniz dikkatli olun. Olumcul derecede risk iceren voltaj ihtiva etmektedir.
Kendi sagliginiz icin emniyeti elden birakmayin.
Not kapasitor degerleriniz nedir? Kac mf kac volt kapasitorleriniz?
Kondanstör de birikmiş enerji yi yeniden trafo üzerinden geçirerek anlık yüksek voltajlar elde etmek mümkünmü? Bu konu da bilginiz varmı?970 volt 733 mf dolu kapasiteniz olmuş olur. İş görebilir.
Minimum 900 voltluk bi devre hazırlasak maksimum kaç voltda çalıştırabiliriz.. Şu an elimdeki kondansatörler maksimum 1200 voltluk..Kondansatörleri doldurduktan sonra seri bağlayıp boşta kalan artı ve eksiyi tel üzerinde deşarzı deneyin. Sorunu çözerse komitatör anahtarlı seri paralel devre şeması hazırlarız.