bilo_cu
Üye
Yüzeysel bi kaç deneme den sonra olayı tamamen çözdüm ama pratik olarak henüz bitmedi.. Kaliteli kondansatör ü 450 v 2200 mf bulabildim.. 16 v enerji verdiğimde 30 v larda dolum oldu.. 26 v 60 civarı doldu.. Elimde 220 vac 24vdc trofo vardı devresini söküp 24 ac yaptım. 16vac ye çevirip 24vac den girdim 160vac elde ettim.. kondansatöre verdiğim 160 la kare diyot kullanarak 196 dolum oldu.. Kondaktör e bağladım 40 voltlara kadar kondaktör ü çekili tuttu (burada devreye lambanın girmesi gerekiyor) aynı enerjiyi aynı anda kontaktörün anahtar devresine girdim karşısını da ince bir kablo ile şöntledim.. Kablo patladı fakat kontaktör çekili kaldı.. Kontaktörün çekili kalmaması için bir lamba bağlarsam kalan enerjiyi üzerine çekecek ve kondaktör bırakacak..anlattığım işlemlerde büyük hatalar yapmış olabilirim. Amatör olarak yapabildiğim bunlar bu anlattıklarımın pratik yolu varsa anlatırsanız sevinirim.
Bi kaç takıldığım nokta 100v için kaç volt girmem lazım..? Lamba yerine kullanabileceğim birşey varmı? Porselen direnç enerjiyi emermi? Kondansatör dolum hesabı varmı? Gerci kaç volt patlattığımın pek bi önemi yok gibi görünüyor ama yinede öğrenmek güzeldir..
Bi kaç takıldığım nokta 100v için kaç volt girmem lazım..? Lamba yerine kullanabileceğim birşey varmı? Porselen direnç enerjiyi emermi? Kondansatör dolum hesabı varmı? Gerci kaç volt patlattığımın pek bi önemi yok gibi görünüyor ama yinede öğrenmek güzeldir..