kondasatör direnç pil

demise

Üye
Katılım
17 Mar 2010
Mesajlar
34
Puanları
1
Yaş
33
sayın arkadaşlar
ben elektrik elektronık muh ikinci sınıfa geçtim ben kondasatör pil direnç lamba gibi elemanlarla işe yarayan şeyler yapmak istiyorum neler yapabilirim lütfen yardımcı olun
 
Sermayeniz varsa, kondansatör, d,renç ve pil ile yapılabilecek en kazançlı şey, alım satımını yapmaktır . Ticaret en iyisi :)
Hocam şaka bir yana, bence mikroişlemci, mikrodenetleyici ve plc ile bir şeyler yapmaya çalışın. Ama bunlar yanında elbetteki dijital ve analog devresi bilgisi ve alt yapısı önemli.
Kondansatör ve direnç denilince, aklıma hemen zamanlayıcı geliyor. Zamanlama devreleri yapabilirsiniz. Bunları öğrenebilirsiniz. Ama zamanlama işinin alasını, ufacık bir entegre ile yapabileceğinizi, bu işi sadece analog elektronik altyapınızı hazırlamak için yaptığınızı, aklınızın köşesinde bulundurun.
 
Fiyat olarak ekonomik olan bir kaç devre elemanı daha alarak flip-flop, gerilim regülatörleri gibi basit devreler kurabilirsiniz.
 
Ben mesela bir düzlemde bulunan ledlerın 3sn aralıklarla yanmasını istediğim bir devre yapmak istiyorum bunu nasıl yapmalıyım.!!!şimdiden teşekkürler
 
Devrelerini çalıştırmak ve denemek için kullanman gereken güç kaynagını kendin yapabilirsin. +12v +5v -12v 0-15v gibi.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,101
Mesajlar
923,247
Kullanıcılar
451,417
Son üye
hezayen

Yeni konular

Geri
Üst