Kondasitörler hakkında yardım

Merhaba arkadaşlar üzerinde çalıştığım proje hakkında tekrar bir sorunla karşılaştım ve size başvurmanın en mantıklı karar olduğunu anladım :eek: sorun şu 12 voltluk bir devrede kullanacağım kondansitörleri buralarda bulamıyorum 63 voltluk 3200 faradlık kondansitörler var onları alıp devrede kullanırsam aynı sonucu alırmıyım ? yardımınız için şimdiden teşekkür ederim :rolleyes:

Merhaba arkadaşlar üzerinde çalıştığım proje hakkında tekrar bir sorunla karşılaştım ve size başvurmanın en mantıklı karar olduğunu anladım :eek: sorun şu 12 voltluk bir devrede kullanacağım kondansitörleri buralarda bulamıyorum 63 voltluk 3200 faradlık kondansitörler var onları alıp devrede kullanırsam aynı sonucu alırmıyım ? yardımınız için şimdiden teşekkür ederim :rolleyes:

3200 farad mi :) :D

A10 cihazımdan gönderildi

Kondansatör yada kapasitör doğrusu... Elektronik devrelerde kullanılanlar µF (mikrofarad), nF (nanofarad) ve pF'dır (pikofarad)... Genel olarak 63V problem yaratmaz...

Ha bide kondansitor varmis pardon ben onu gormedim direk 3200 faradi gorunce :D

Kullanacağınız voltaj 12 volt olduğundan 16 volttan daha düşük kullanmayın derim,daha üst değerleri de olabilir.Zaten standart olarak eğer yanılmıyorsam 12'nin bir altı da 10 volt olması lazım.Siz 16-63 volt,3200 mikrofarad aralığındaki tüm elektrolitikleri de rahatça kullanabilirsiniz.Yeter ki 16 volttan daha düşük voltlu kondansatör olmasın.Ama bunu devrenin neresinde kullanacağınız da önemlidir. Filtre görevi görecekse eğer,16-63 volt arası değerler hiç bir fark yaratmaz.Ancak osilasyonlu,invertör,Elektronik balast devresi,vb. devrelerdeki kondansatörse eğer,devrede adı geçen ayni değeri bulmaya çalışın.Devrenin çalışma toreranslarında çok küçük değişimler olabilir.Kolay gelsin.

Dexenninde dedigi gibi voltaj fazla olmasi birseye zarari olmaz bencede ornegin 220 de kulanilacak 250 volt kondansator yerine 450 v ta rahatlikla kulanila bilir ama voltajin az olmasi problemdir ornegin tam tersi olmaz senin konunda kapasitesi onemli farad demissin ama farad cok buyuk bi deger yazdigin rakam 3200 mikrofarattir o

Arkadaşlar cevaplarınız için çok teşekkür ederim istediğim cevabı aldım yani aydınlandım :) farad konusunda kusuruma bakmayın yazarken dalgınlığıma gelmiş mikro yazmayı unutmuşum :D tekrardan teşekkür ederim herkese iyi geceler dilerim

Evet farad büyük bir kavramdı, hemen hemen bütün devreler içinde halen öyledir ama enerji depolamak için farad küçük bir kavram oluyor, ilk 1 faradlık kondansatörü gördüğümde nayır nolamaz demiştim, sonra baktım 300 500 faradlar kol geziyor, burada 10 000 farad var Ultracapacitor 10000f-Ultracapacitor 10000f Manufacturers, Suppliers and Exporters on Alibaba.comElectronic Components & Supplies biraz hacim düşürülürse gelecekte bataryalar yerine kullanacağız, birçok tez için araştırma konusudur bu günlerde.

Forum istatistikleri

Konular
129,848
Kullanıcılar
452,703
Son üye
seta1

Yeni konular

Geri