sanli
Üye
...
öncelıklı olarak cok tesekkur ederım sayın üstadım
..
kumanda elemanlarının yapısını gunlerdır kendım calısıyorum .. ama tabı gormeyınce ınsan pek anlamıyor.. aslına bakarsak sozel olarak kaynaklardan calıstıgında pek bir zorlugu yok ... calısma duzenegı cok kolay.. ama gel gorkı sahada yapılan uygulamalardan konusunca pek bır cevap veremıyorum ...
mesela sızın dedıgınız gıbı cogu arkadasın dedıgı gıbı anladım soruyu yanlış anlamısım ....
amma velakin bız kontaklarımızdan bobıne 12 de 380 V versek .. kontaklarımızdan ıstedıgımız gerılımı gecırebılıyoruz dımı .. yukarıda anlatmıstınız .. 220V bobıne verıp kontaktan 12 v yada tersı olabılır demıstınız .. o zaman bız nıye yuksek gerılımlerle calısıyoruz .. ? ozaman hep 12V ıle calısalım nasıl olsa kontaklardan 220V 380V gecırebılıyoruz ?
bunun amacı yukarıdakı anlattıgınız akımı elde edebılmek mı ?
bırde bobıne verdıgımız enerjı sallıyorum 12V verdık .. (jenerator yada şEBekeden olabılır sanırım enerjı verdık dıyoruz da hep )..kontaklarımızdanda 220V gectı ve alıcıyı devreye soktuk ... bu 220V nasıl uretılıyor ... verdıgımız 12Vla bır alakası varmı ? 12 v ıle bobının calısması saglanmıyormu ?
arkadaşım,siz bence en iyisi,endüstri meslek liselerinin Elektrik bölümlerinde okutulan elektroteknik kitabını temin edip okuyun,çünkü çok başa alıp günlerce anlatmamız lazım.