kontrol kalemi testi


Bir arkadaşımız altını çizmemi istedi önemli bir yer... Bu nedenle ben de çizdim
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
meraba bazı fabrıkalarda bakımcıların kontrol kalemı kullanımı yasakmış bunun sebebı ne olabılır
 
kontrol kalemleriyle faz- nötr, faz-toprak arasına bakarsanız her iki kontrol kalemininde yandığını görürsünüz.
 
kontrol kalemleriyle faz- nötr, faz-toprak arasına bakarsanız her iki kontrol kalemininde yandığını görürsünüz.





hiç denenedim toprak hattını kontrol kalemiyle denemeyi toprak hattını genelde uğraşmamak için nötütre bağladığı içinmi yanar yoksa normal topraklamadadamı yanar
 
ben bir kaç defa faz faz arası kontrol kalemiyle ölçüm yapmışımdır(voltmetrem yanımda yokken)herhangi bir kötü sonuçla karşılaşmadım iki fazın gelip gelmediğini basitce hallediyorum kontrol kaleminin ampülleri feci parlıyor. ama yinede en iyi kontrol voltmetredir..
 
arkadaslar elektrik carpmaz lambanın ikiside yanar...
 
nötr aynı zamanda toprak olduğu için kontrol kalemini faz-nötr arasına bile bağlasan yanacaktır. zaten sen faza değdirdiğinde seni nötr olarak kullanıyor ve devre tamamlanıyor.

nötr hattına tuttuğunda yanmasının sebebiyse fazın vücudunun üzerinden devresini tamamlayarak iki kontrol kalemini seri olarak bağlamış olmandır.

yani devre şu şekilde tamamlanmış olur,
faz - 1.kontrol kalemi - vücudun - 2.kontrol kalemi - nötr
ama kendini devre elemanı olarak kullandırma, yada arada ayakların çıplak bir şekilde toprakta gezin. nedeni elektrik yüklü gezmek kalp sağlığı için yararlı değil...
kolay gelsin.
 
ya arkadaşlar bunu denemek bukadar zormuda bunca yorum yapılıyor anlamadım gitti. çok acayip yorumlarda gelmiş. ''denemeyin hiç hoş olmuyor'' felan diye nedemek bu şimdi. benim çalıştığım şirkette bütün prizler çocuk kilitli mecburen 2 kontrol kalemi taşıyoruz. NE KONTROL KALEMLERİNİN İKİSİDE YANIYOR NEDE ÇARPIYOR
 
çarpılmazsınız çünkü arada seri bağlı yüksek omajlı direnç ve seri ampul mevcut. Faza tuttuğunuz kontrol kalemi yanar fakat notre tuttuğunuz kontrol kalemi yanmaz.

çarpılmazsınız demişsiniz ama iki kontrol kalemi arasında 135 volt ölçtüm insanın dayanacağı voltaj en fazla 42 volt olduğuna göre bence çarpılır.
 
çarpılmazsınız demişsiniz ama iki kontrol kalemi arasında 135 volt ölçtüm insanın dayanacağı voltaj en fazla 42 volt olduğuna göre bence çarpılır.

135 V'u ne ile ölçtüğünüzü sorabilir miyim? Veya soruyu şöyle değiştirelim voltmetrenin içdirenci ne idi? Acaba vücudunuzun göstereceği dirençten daha yüksek olması itibarı ile üzerinde daha yüksek gerilim düşümü olmuş olabilir mi?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…