OG kontrol kalemiyle mi? (Fiber saplı 2-3 metre boyunda sopa gibi)S7 ' Alıntı:arkadaşlar kontrol kalemi güzelde.Ben 35 senelik bir ustanın 31.5 kv tu kontrol kalemi ile kontrol ettiğine şahit oldum.Aklım imanım gitti.
bigboss ' Alıntı:bundan yaklaşık 2 ay önce çalıştığım yerde vinçlerden sorumluyum bir gün baralarda kırık bir izalatör kırıkmış yanıma izalatörü alıp çıktım v,nce bizim usta da aşağıda dedim sen dur ben hallederim ben çıkınca enerjiyi kesersin diye,,, neyse çıktım işaret ettim enerjiyi kesmesi için tamam enerji kesik yanıtını alınca ineyim baraların üzerine diye hamle attığım sırada dedim kendi kendime olum bi kontrol et ne olur ne olmaz birde bakim ne göreyim kontrol kalemi ve avuçlarım arasında kırmızı kğçücük ışık yukardan bağırıyorum ustaaa burada enerji var kesmedin mi diye bakıyor kontrol ediyor enerji kesik kestim çık sen diyor yaaa usta Elektrik var bida gitti gene kesik.... biliyomusunuz arkadaşlar 1 dakika sonra kafamı bi daha çevirdim ve ne göreyim bizim usta 2. holün vinölerinin beslemesini kesmiş yani ben güvenip baraların üzerine çıksaydım varın görmeyin olacakları inanırmısınız oturdum vincin üzerine abartısız yarım saat gülme krizine yakalandım neden sinirden olum diyorum eğer bi kontrol etmesen şu an belki buradan yanık vücudunu hastaneye ya da morga taşıyo olacaklardı diye...
arkadaşlar siz siz olun hani bi tabir vardır elektrikte babana bile güvenme diye varın siz kontrol edin öyle güvenin küçücük ışığı görmek bizi yaşama bağlayan ışığımız olacak....
Sen sabırlı adammışın
ben olsam öyle durumda penseyi yada anahtarı çoktan fırlatmıştım ustaya
Otelde pano calismasi var , tms uzerine yazi yazdik calisma var kaldirma diye..bar ve diskoyu besleyen tms.normal garsonlatin sefi yerini bildigi icin konuylada ilgisi yok kapinin kilodide yok kalkoyor.tms aciyor konum 1 allahtan bisey olmadi pano kapagindako 3 faz lambasini gorumce dis firma ustasina sakin elleme bir tms yi kaldirdi.dedim adamin rengi benzi atti aklimdan gitmeezz.bundan yaklaşık 2 ay önce çalıştığım yerde vinçlerden sorumluyum bir gün baralarda kırık bir izalatör kırıkmış yanıma izalatörü alıp çıktım v,nce bizim usta da aşağıda dedim sen dur ben hallederim ben çıkınca enerjiyi kesersin diye,,, neyse çıktım işaret ettim enerjiyi kesmesi için tamam enerji kesik yanıtını alınca ineyim baraların üzerine diye hamle attığım sırada dedim kendi kendime olum bi kontrol et ne olur ne olmaz birde bakim ne göreyim kontrol kalemi ve avuçlarım arasında kırmızı kğçücük ışık yukardan bağırıyorum ustaaa burada enerji var kesmedin mi diye bakıyor kontrol ediyor enerji kesik kestim çık sen diyor yaaa usta Elektrik var bida gitti gene kesik.... biliyomusunuz arkadaşlar 1 dakika sonra kafamı bi daha çevirdim ve ne göreyim bizim usta 2. holün vinölerinin beslemesini kesmiş yani ben güvenip baraların üzerine çıksaydım varın görmeyin olacakları inanırmısınız oturdum vincin üzerine abartısız yarım saat gülme krizine yakalandım neden sinirden olum diyorum eğer bi kontrol etmesen şu an belki buradan yanık vücudunu hastaneye ya da morga taşıyo olacaklardı diye...
arkadaşlar siz siz olun hani bi tabir vardır elektrikte babana bile güvenme diye varın siz kontrol edin öyle güvenin küçücük ışığı görmek bizi yaşama bağlayan ışığımız olacak....
kazasız belasız çalışmalar aman dikkatli olun..... sağlıcakla kalın