kontrol kartlarımız

USB'ler de biraz driver sıkıntısı var. Ayrıca genelde USB alanlar harici güç bağlamayı atlayıp daha sonra "usb çalışmıyor" sıkıntısı yaşıyorlar. Belki de harici güç kaynaklarını düzgün bağlasalar sorun yaşanmayacak.

İzlenimlerime göre USB'de en sorunsuz AKZ gözüküyor. Ama bunun dışında ucuz USB kartlarının satış rakamlarına bakılırsa demek ki iş görüyor.
 
Bu kartın özelliklerive kullanılabilecek sürücü ( örnegin M542) türleri hakkında bilgi verebilecek varmı acaba?
Resim yükleyemedim malesef. Alibabadan alınma;
Fabrika çıkışı 100 khz cnc mach3 usb 4 eksen step motor kontrol koparma kurulu usbcnc pürüzsüz step motion kart 24 v
 
Son düzenleme:
ben yeni yeni denemeler yapıyorum şu ana dek bi problem görmedim spindle için sürücüyü anolog çıkışı ile kontrol edecegim(0_10v).home ve limit switçleri aynı inputtan kullanıyorum
sürücüler ise m542 3adet z ekseni için ise çin menşeili feiyang ...bi sürücü.6A.(nema 34)spindle 2.2kw hertz.
 
spindle için sürücüyü anolog çıkışı ile kontrol edecegim(0_10v)

Yanlış anlamıyorsam 0-10V olarak adlandırılan çıkışların bazıları (belki de hepsi), 0-10V analog voltaj değil sadece baz olarak kullanılabilecek PWM dalga üretiyor. PWM (Pulse Width Modulation) ise kare dalga, sıfırla %100 arasında değişebiliyor. Analog voltaja dönüştürülmesi gerekiyor. Bu dönüşümü yapan kartlara örnek;

https://www.aliexpress.com/store/pr...32635902555.html?spm=2114.12010615.0.0.0qQcDd
 
Ne resim, ne url yükleyemiyorum tlf özür dilerim.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
AKZ250 0-5v PWM veriyor. Analog (0-10v) sinyale çevirmek için benim yaptığım gibi hazır bir modül kullanılabilir veya aşağıdaki gibi bir direnç ve kapasitör ile halledilebilir. Ben denemedim ama çoğu kişi böyle yapıyormuş.

Güncelleme: 5 voltu 10 volta yükseltmek için bir tane de opto-coupler gerekiyormuş. Elektronikten anlayanlar şunu bir deneyebilirse harika olur.

 
Opto-coupler DAC değil. Dijital sinyali analog sinyale çevirmez. Devrede güçten yalıtım için kullanılır. Tetik olarak verdiğiniz sinyal opto içiresindeli ışığı yakar. Işığın karşısındaki alıcı ışık yandığında, kontaklarını role gibi birleştirir ve diğer bacaktan gelen akımı aktarır.
 
Elektronikten anlayanlar şunu bir deneyebilirse harika olur.

Daha önce "PWMBase Freq" ayarının ne işe yaradığını, hangi değeri alması gerektiğini, değer aralığının ne olması gerektiğini anlayamamıştım. 5 ile 1000 arasında değerler verildiğini gördüm.

Sanınırım PWM'e bağlı üretilen 0-10V analog voltajın tam doğru çalışması için kullanılıyor. (?)

Mach3, Ports & Pins, Spindle Setup, Motor Control, PWMBase Freq
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…