Konu açabilme yetkisi

iarslan

Üye
Katılım
26 Eyl 2007
Mesajlar
323
Puanları
16
Yaş
58
Foruma yeni konu açabilmenin izne baglı olması ile ilgili bir yöntem belirlenebilir mi? Zaman, mesaj sayısı yada meslektaş olma gibi...

Örnegin kombisi yada çamasır makinası bozulan vatandas gelip bir soru soruyor, onu da çok yetersiz bilgi vererek soruyor, zaman kaybediyoruz.

Gercekten mesleki paylaşımlar/sorular öne cıkarsa daha faydalı bir forum olacagımızı düşünüyorum.
 
Hımm, ismini artık hatırlamadığım bir-iki forum vardı böyle, önceleri herkes herşeyi konuşur danışırdı. Sonra dediğniz gibi ayrışım başladı. vergi levhası bile istenmişti insanlardan... Bir dönem sonra o bölüme girmek, yazmak ücretli üyeliğe kadar gitmişti.
(İşte ondan sebep, ismini hatırlayamadım o forumların,)
Bu fikrin foruma olumsuz puan getireceği kanaatindeyim. Lakin son söz yönetimin.
 


Saygı duyarım,belki de siz haklısınızdır.Tartışılması yeterlidir.
Ama benim düşüncem sadece zaman örnegin üye olduktan 1 gün/hafta veya ay sonra, yada şu kadar mesaj sonra konu acabilsin gibi birsey.
Zaten insanlar soracaklarını benzer bir konuda yine sorabilir buna engel yok.
Kimseyi rencide etmemek için örnek konu veremiyorum maalesef.
 
Mesaj sınırı tarih sınırı v.s. koysan da o kişi forumda yazmasını bilmiyorsa, güzel Türkçe'mizi bilmiyorsa ,derdini dile getiremiyorsa , forum kurallarını okumuyorsa o kişi yazmayı beceremiyorsa bunu biz ona öğretemeyiz.

Bu sözüme kızanlar olabilir ama burası bir forum her nevi insan var. Bu yüzden herkes denetlenemez. Elimizden geldiğince artık bu görev moderatörlere ve bize düşüyor böyle topik gördüğümüzde uyaracağız moderatörlerimiz düzeltecek.. Bu bu şekilde gidecek.
 
Geçen hafta 2008 2011 de son mesaj yazılan konunun aynısı birinin başına gelmiş konu sahibine soru soruyor "ne yaptnız, nasıl çözdünüz" diye... Yönetim, uzun zaman hareket görmeyen kişileri veya soru sorup yanıtlanmayan konulara bir zaman tanımalı, ardından müdahale edebilmeli (gerekirse anket referandum şeklinde üye çoğunluğu istenebilir).
Üyesi olduğum başka forum, kuralları arasında; "büyük harfle yazılan başlık, konu direk silinir"i ekledi,
konu dışı açılan başlığı sahibine düzeltmesi için ihtar ediyor, düzeltmezse kapatıyor siliyor,
tekrar eden konulara, arama butonu kullanın, ... konudan devam edin,
denilerek bütünlüğün bozulmamasını, zenginleşmesini, çöplüğe dönmesmesini teşvik ediyor.
Bizlere düşen görev de uygun olmayan mesajları ya kendimiz uyaracağız, link referans vermek istersek verip cevpalandıracağız, olumsuz çok kötü dilde yazılan veya uygunsuz mesajları "Rapor Et" diyerek yönetime havale etmek (Forumda her mesajı yöneticilerin, okumalarını ve gerekeni anında yapmalarını beklemek fazla iyimserlik olur).
 
Merhaba Arkadaşlar.
Benim de zaman zaman sıkıntısını çektiğim ve kızdığım bir konu bu.Formu hiç araştırmadan bir sayfa bile okumadan belkide aradığı cevap daha önceden verilmişken, balıklama forma üye olup soru soranlar var.(''70 ekran gri tv çalışmıyor'' benim en favorim).Doğru cevabı almak için doğru soruyu sormak çok önemli,bunu için belli bir eğitimin gerektiğini düşünüyorum.Yoksa gereksiz zaman kaybından başka birşey olmuyor.
Benim ilk öğrendiğim şey ''arızayı doğru tespit etmek,tamir etmenin yarısıdır.diğer yarısı da arızalı parçayı değiştirmektir''.Soru sorarken karşı tarafın hiçbirşey görmediğini düşünerek,her türlü bilgiyi ,detayı sorunun içine dahil etmek bir düstur olmalı.
Soru soramayan arkadaşlara tavsiyem, önce sizlerin sorduğunuz şey hakkında bilginizin olup olmadığını özellikle belirtmeniz, arıza görsel ise resim yükleyip teknik özelikleri belirtmeli, ne müdahele yapıldığı bilgisi mutlaka yazılmalı.Verilecek cevap teknik konular üzerinden olacağından,o nedir,bu nedir,nerededir gibi sorular peşi sıra gelince cevap vermek gerçekten içimizden gelmiyor.Acele ,çok acil, filan cihaz arızalı falanca konu hakında acil bilgi lazım gibi işini son dakikaya bırakan çakal talebeleri hiç dikkate bile almıyorum.
Burasının belli bir kaliteyi yakalamış, büyük bir çoğunluğun sektör çalışanlarından oluştuğunu ve saygı çerçevesinde paylaşım yapabilen bir forum olduğunu düşünüyorum.Birkaç amatörün çıtayı düşüreceğini sanmıyorum.Herkese iyi sohbetler dilerim.
 
Sn. @iasrlan sana katılmıyorum. Acil durumda yardıma muhtaç olan kardeşlerimiz olur konu açar soru sorar ve ustalarımız da gereken yardımı o kişiye gösterir. Sen zamanını kaybetme ve de cevaplama. Ama illa ki cevaplamak isteyen bir ustamız olur.
Forum araştırılmadan konu açılmasına ben de karşıyım. Eğer öyle bir şey yapıldığında yönetim veya diğer arkadaşlar açılmış konuyu yol göstererek konu kilitlenebilinir.
 
bende sayin hocama katiliyorum..tamam konu acmadan once ilk arastirmayi yapmak ve bu arastirmalar sonunda soracagimiz soruyu daha bilincli sormak tabiki onemli fakat herkes bunu yapamayabilir, vakti olmayabilir vs bir suru sebep olabilir..gecen gun konusunu hatirlamiyorum bir arkadas foruma konu acmis ve bir uyemiz de soruyu soran arkadasa;biraz arastirmaci ol bizi de burda gereksiz yere ugrastirma gibi oldukca sacma bir cevap vermis..yani kimse kimse icin ugrasmak zorunda degil, icinden gelen cevap verir gelmeyen vermez..nazik bir uslupla durumu anlatmak yerine firca atar gibi cevap vermek de bize hic bir kazanc saglamaz..bu yuzden bu konunun cok fazla abartilmamasi gerektigini dusunuyorum..saygilar
 
Farklı fikirlere saygı duyarım, ben fikrimi belirttim.Genelde de arastırmadan yeni konu acılması yanlıs bulundu.
Karar forum yönetimindir.

32 yıldır bu meslegi yapıyorum, bilgim olan konuda herkese yardımcı olurum olmaya devam da ederim.İsteyen gecmiş mesajlarımdan yazdıklarımı okuyabilir, bir kere sorduysam 5 kere cevap vermeye çalışmışımdır.

Ama ödevini bize yaptırmak isteyen ögrenciye, çamasır makinası bozuldu ne yapayım diyen ve hic bir ayrıntı vermeyen vatandasa yardımcı olmam.

Benim derdim o konular arasından gercekten yardıma ihtiyacı olan meslektaslarımızın konusunu bulamayıp, yardımcı olamamızdır.

Son olarak reelden tanımadıgım veya belli bir süre yazısmadıgım kişiye de asla SEN diye hitap etmem,yanlış bulurum.Kimseye de SEN şöyle yap,yapmazsan yapma demem.

Saygılarımla,
 
Üslubunu bozmadan iyi niyetli yaklaşımda bulunan üyeleri bırakın, isteyen istediğini sorsun. Başka bir üye gelir sorduğun sorunun cevabı filanca konu altına der link verir sonrasında da yönetim konuyu çöplüğe taşır. Server'ı şişirdiğinden bu olay daha çok yönetimin problemi.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…