Merhaba Arkadaşlar.
Benim de zaman zaman sıkıntısını çektiğim ve kızdığım bir konu bu.Formu hiç araştırmadan bir sayfa bile okumadan belkide aradığı cevap daha önceden verilmişken, balıklama forma üye olup soru soranlar var.(''70
Ekran gri tv çalışmıyor'' benim en favorim).Doğru cevabı almak için doğru soruyu sormak çok önemli,bunu için belli bir eğitimin gerektiğini düşünüyorum.Yoksa gereksiz zaman kaybından başka birşey olmuyor.
Benim ilk öğrendiğim şey ''arızayı doğru tespit etmek,tamir etmenin yarısıdır.diğer yarısı da arızalı parçayı değiştirmektir''.Soru sorarken karşı tarafın hiçbirşey görmediğini düşünerek,her türlü bilgiyi ,detayı sorunun içine dahil etmek bir düstur olmalı.
Soru soramayan arkadaşlara tavsiyem, önce sizlerin sorduğunuz şey hakkında bilginizin olup olmadığını özellikle belirtmeniz, arıza görsel ise resim yükleyip teknik özelikleri belirtmeli, ne müdahele yapıldığı bilgisi mutlaka yazılmalı.Verilecek cevap teknik konular üzerinden olacağından,o nedir,bu nedir,nerededir gibi sorular peşi sıra gelince cevap vermek gerçekten içimizden gelmiyor.Acele ,çok acil, filan cihaz arızalı falanca konu hakında acil bilgi lazım gibi işini son dakikaya bırakan çakal talebeleri hiç dikkate bile almıyorum.
Burasının belli bir kaliteyi yakalamış, büyük bir çoğunluğun sektör çalışanlarından oluştuğunu ve saygı çerçevesinde paylaşım yapabilen bir forum olduğunu düşünüyorum.Birkaç amatörün çıtayı düşüreceğini sanmıyorum.Herkese iyi sohbetler dilerim.