Kuka ve Fanuc Robot Yazılımları

Paylaşım için herkeze çok teşeküürler
 
Kuka hakkında bilmek istedikleriniz varsa elimden geldiğince yardımcı olurum.
 
PTP CONS......

PTP hareket satırının hemen yanındaki "CONS" un anlamı nedir?
Nokta eklerken cons eklemeyi tavsiye etmiyorlar.

Kuka İle çalışmadım ama noktanın yanında ise sanırım o noktaya nasıl gideceğini soyler yani robot noktaya tam uğrasınmı yoksa paht kırarakmı geçsin.Gel gelelim istenip istenmemesine uygulamaya göre muhtaç olunabilir,kesilikle gereksinim duyulablir yada olmasa çok daha iyide olabilir.Kısaca Robotik bir uygulama teknolojisidir,O halde her şey uygulamana göre değişir.
 
PTP=Point To Point=Noktadan Noktaya Komut satırı yanındaki CONT komutu ingilizce CONTINIUS=Devamlı kelimesinden gelir. Robot bu noktadan geçerken Approximation Distance değerine göre açı yapar. Yani yukarıda mavera28 arkadaşımızın dediği gibi Path yapıp belirli açıda uzağından geçer.
 
Son düzenleme:
Resimde Görülen Robot KUKA ve KR15 Modeli.


Ayrıca bir robota Böyle bir program yazdıramazsınız. Oryantasyon denen birşey var. Ayrıca böyle bir program yazabilmeniz için yüzlerce GB HDD lazım ki bu da çok zor.


(bkz:"İroniden anlamayan nesle aşina değilim")

Robota böyle bir program yazdirmak mümkün sadece Alfabedeki harfleri bir kere Programlayip sonra Cluster veya Base itekleyerek 1 GB bile varmadan ince bir Kitap bile yazdirilabilir. Harflerin Robotun yapabilecegi en kücük Radius dan bir kac kat büyük olmalari yeter. Bunlari programlamakda cok basit Offline programla (Robcad, Igrip, Delmia V5) bir kac günde biter.

Almanyadan Selamlar
 
PTP=Point To Point=Noktadan Noktaya Komut satırı yanındaki CONS komutu ingilizce CONSTANT=Sabit kelimesinden gelir. Robot bu noktaya tam olarak uğrar. Yani yukarıda mavera28 arkadaşımızın dediği gibi Path yapıp belirli açıda uzağından geçmez. Düz satırlarda CONS parametresini eklemeniz durumunda robotunuz noktalarda durarak gidecektir.

Sadece PTP'de (Point to Point) degil LIN (Linear) direktifindede CONT (Continius-Durmadan) vererek veya silerek bir noktada durmasi veya yanina ugrayarak durmadan gecmesi saglanabilir.
 
Merhabalar,
öncelikle,deneyimlerini paylaşanların ellerine,emeklerine sağlık.


İş yerimde çeşitli tip ve marka robotlarla çalışıyorum,kullanıyorum.
Bunlardan biride
ABB IRB6400RF modeli.
Ekteki gibi bir bilgi paylaşımı olan varsa şimdiden teşekkür ederim.

Saygılarımla,
Hayırlı çalışmalar.

ABB IRB 6640 robot hakkında türkçe anlatım.
 
Resimde Görülen Robot KUKA ve KR15 Modeli.


Ayrıca bir robota Böyle bir program yazdıramazsınız. Oryantasyon denen birşey var. Ayrıca böyle bir program yazabilmeniz için yüzlerce GB HDD lazım ki bu da çok zor.
kesinlikle Yazılabilir :) çok zor değil.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,840
Mesajlar
930,680
Kullanıcılar
452,679
Son üye
kenan7777

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst