Kumanda sorusu

Yüksek Gerilim ' Alıntı:
Bu ufak detay gözümden kaçmış bılgılendırdığınız için tesekkur ederım.Bu arada yorumlarınız yerine çizimlerınızı de gormek ısterız.1987 den beri eminimki bir çok kayda deger cızımınız olmustur.Forumda göremedimde...
üstad ben senin kullanmakta oldugun bu kumanda çzim programını aramaktayım ama bulamadım benı bu konuda aydınlatırsan sevınırım yardımcı oldugunuz için şimdiden teşekkürler
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
arkadaş senin yapacağın tek şey yeni teknisyen olmuş birisi ise teknolojiyi takip edeceksin. sorununa gelince alacağın malzeme entes SM-9 zaman rölesini al derim. bu röle hem normal zaman rölesi gibi çalışır hemde flaşör gibi çalışır. yani flaşörde açma kapatma zamanlarını sen ayarlarsın. başarılar....
 
arkadaşım senin işini entesin saniya dakika ayarlı zaman röleleri çözer kumanda devreleri ile aran iyiyse zaman rölesiyle bu işi çözersin
SAYGILAR BÜTÜN ARAKADAŞLARIN BAYRAMINI KUTLARIM
 
kael ke-zrxx-d rölesini incele içinde 19 farkılı fonksiyon var bir tanesi mutlaka işine yarayacaktır.kullanma klavuzunu internet sitemizde bulabilirsin.
 
istedigin devre ektedir. ekts ile çizdim anlamadıgın yer olursa sorman yeter
 

Ekli dosyalar

  • sıralı çalışma.JPG
    sıralı çalışma.JPG
    16.1 KB · Görüntüleme: 26
  • sıralı çalışma.rar
    4.2 KB · Görüntüleme: 6
arkadaşlar kumanda otomasyonunda kullanılan butür zaman rölesi,sayıcı, yardımcı röle gibi cihazların yerine akıllı röle diye bişey var içinde otomasyonla ilgili ne ararsan var çokda ucuz üstelikde TÜRK MALI !..bilgisayarda programlıyorsun makinan istediğin gibi çalışıyor.
 
evet gemo marka türk malı akıllı röleler var. programıda bedava olarak internette mevcut ve kullanımı kolay. bende tavsiye ederim.
 
flaşörlü bir adet zaman rölesi kullanırsınız bu devreyi kurarsınız diye düşünüyorum.kumandasının mühürleme ucunu ise stop butonunun önüne koyarsınız.bir adette acil stop devrede bulunsa iyi olur.
 
Arkadaşlar şemaları vermiş yardmcı olmuşlar arkadaşa ama şemadaki sembol harfler neyi ifade ediyor onu da açıklasalardı iyi olurdu. iki şemaya baktım ikisinde de aynı nesneye farklı sembol vermişler. mesala zaman rolesinin normalde açık kontağı bi arkadaş zr1 demiş diğeri A demiş. Bunun belli bi standartı yokmu?
Normalde açık bildiğim NO, Normalde kapalı NC.
eğer yoksa semboller şema altında tanımlanmalı bence. mesala A:Normalde açık. hangi zaman rolesine ait olduğunu da A1 veya A2 denebilir. Haksızmıyım arkadaşlar.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,926
Mesajlar
921,746
Kullanıcılar
451,094
Son üye
ulbeya

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst