3 neden saydım 4 ve ön önemli neden için bekledim. "0" lama yapılmış diye örnek verdim. Nötr kablosu olmaz, faz kesilmesine karşı önlem alınmış açıklamaları defalarca yazıldığı halde tekrar tekrar tekrar yazılıyor. Avrupa birliği ülkelerinde 3 kablolu besleme olur mu arkadaşlar adamların seyyar fişleri dahi 5 uçlu (3 faz+nötr+toprak) Amerika da daha da dikkat etmişler endüstriyel kablolar + bir de örgü izalasyonlu. Faz kesilmesine karşı koruma olayı neden değildir bu trafoyu koyarak 2/3 koruma sağlayalım diye bir mantık olmaz arkadaşlar. O işin araçları farklıdır faz kesilmesinde korumaya faydalı olur mu derseniz evet olur ama bu neden değildir yapılan uygulamanın ek bir faydasıdır.
Bu kadar açıklamadan sonra 4 nedeni yazıyorum: ENDÜSTRİYEL TESİSLERDE "0" NOKTASI TEK OLUR. Yani bir makine da toprak, nötr, şase,… hatta eksi uçlar ayrı olmaz. Hepsi bir noktada birleştirilir. Hiç bir şekilde saydığım uçlar arasında bir POTANSİYEL FARK OLMASI İSTENMEZ. Bu makinanın sağlıklı çalışması doğru ölçme ve kontrol yapabilmesi ve güvenlik açısından önemli ve gereklidir.
Aşağıda 1978 de yapılmış sistem ve 2006 da yapılmış sistemde aynı uygulamanın Alman ve İtalyanlar tarafından kullanıldığını gösteren projeleri yayınlıyorum.