Kumandacılar bi bakın

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
hozkanli ' Alıntı:
buradaki amaç 2 tanedir birisi şebekeden izole amaçlıdır 220 v elde edilen kısım toprakla bağlantılı olmadığı için çarpılma tehlikesini azaltır (Nötr kullanılmadığı için) Şebeke Nötr üne bağlı değil.
diğeride makinanın monte edildiği yerde her zaman güç besleme lerde makinaların nötr hattının çekilmemesi dir (Toprak vardır)

Şebekeden nasıl izole ettin anlayamadım. tr girişindeki 380 de şebeke değilmi!!!
Evet söylendiği üzere şebekede nötre gürültü binebileceği için bu işlem yapılabilir. Bence smps kullanın yeterli.
 
Kompressör motoru üç fazla çalışmakta ve fazlar arası 380V mevcut olduğuna göre, bu üç fazdan iki fazı üzerinden primer gerilimi 380V olan trafo besleniyor, trafonun sekonder gerilimi burada 220V seçilmiş bu 24V da olabilir,bu seçim tamamen güvenlikle ilgili (48V da olabilir). Fazlardan birinin kesilmesi ihtimalinde iki fazda çalışmaya devam eden motorun sargılarında sıcaklık süratle artar, motorun PTC röle koruması yoksa motor yanar. Büyük Motorlarda PTC koruma mutlaka yapılmalıdır çünkü yanan motorun yerine yeni motor koymak maliyetlidir. En basitinden kumanda devresini iki fazdan beslemek bu riski %66.66 azaltır. Bu nedenle kumanda devresi iki faz arasında beslenmiştir. Ümit ederim bu açıklamam yeterli olmuştur..
 
Arkadaşım, senin gördüğün pano Tüm şebeke tiplerine uyum sağlasın diye yapılmış. Yani bakın mesela bazı işletmelerin trafoları D/D bağlıdır ve yıldız noktası yoktur yani 220 volt potansiyel kullanılmaz.

güzel cevap +
 
Kumandada yüksek enerji çeken elemanlar olabilir. Besleme iki fazdan alındığı için trafodan yüksek güç alabiliriz şebekeye yüklenilmemiş ayrıca şebeke dalgalanmalarının önüne geçilmiş olur 3fazlı bir motor çalıştığı zaman şebeke de dalgalanma meydana getirir (kalkma aınnda yüksek akım çektiğinden dolayı)
 
HAKANBAHAR ' Alıntı:
biçok arkadaş mantıklı yorumlar yapmış bende kullanıyorum bu sistemi neden kullandığmı anlatayım bende ;
Direk 220 kullanırsam nötr hattı üzerinden gelen geri beslemeler kumanda devresinde sıkıntı oluşturabiliyor fakat bu sistemde nötr kullanılmadığı için böyle problemler yaşanmıyor .
HERKEZE KOLAY GELSİN

ayrıca voltaj düşmelerindende etkilenmez trafodan çıkan voltaj sabit oluyor
 
ayrıca voltaj düşmelerindende etkilenmez trafodan çıkan voltaj sabit oluyor

Yok anasını ne sihirli trafomuş bu 380V düştü 350V'ta 220V Ben düşmem arkadaş ısrarla 220V kalacağım diyor.
Bu dediğiniz oto trafosu. regüleli güç kaynakları, on-line UPS, reaktör tip trafolar... için geçerlidir. Bu trafolar malesef dönüştürme oranı denilen bir sabiteye mahkumdurlar.
 
arkadasım sen eger o trafoyu koydum benim kumandam ınduksıyondan etkılenmez dıyorsan senın hakkında ben acaba kac senedır bu ısle ugrasıyor dıye dusunurum.İzalasyon trafosu kesınlıke ınduksıyonları onlemez sen onu baska bır seyle karıstırmayasın.
 
Sorunun cevabı tamamen Tesla'nın dediği gibidir. İzole sistemlerde nötr olmayacağı için (TN-C topraklama sistemine haiz işletmelerde) kontrol gerilimi için trafo kullanılmak zorundadır. Bu sistemlerde PE-N bütünleşik PEN'dir. Gerekirse pano içerisinde bunlar aynı baradan ayrılarak kullanılabilir.
 
Arkadaşlar, bende fikrimi söyliyeyim, elbetde trafo yerıne faz/nötr 220 volt aldığınızda sistemi çalıştırırsınız.
Bu trafolara; izalosyon trfafosuda denır. Kullanıcıya zarar vermemesı içindir. Çoğu, makına panosunda, sekonderin bir ucu topraklanmadığı için, siz sistemın bir ucuna dokunsanız bile çarpılmazsınız.
 
Arkadaşlar bu tip trafolar yani 380/220 tipi olanlar izole trafo maksatlı kullanılır.(izole trafo) bunlar bulunduğu yeredeki  kumanda devreleri beslemeleri için kullanılır.Güvenlik amaçlı.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
130,169
Mesajlar
933,950
Kullanıcılar
453,298
Son üye
dragovip

Yeni konular

Geri
Üst