L7805 ile Bluetooth neden çalışmıyor?

Daha basit düşünün, 12 v ac adaptörünüzü bir köprü diyot ve 1000mf bir kondansatör ile doğrultun, 7805 e verin çalışır. 7805 çıkış katında filtre kondansatörü var, giriş kısmında da olursa iyi olur.
Tamam deneyeceğim, sağolun.

Daha basit düşünün, 12 v ac adaptörünüzü bir köprü diyot ve 1000mf bir kondansatör ile doğrultun, 7805 e verin çalışır. 7805 çıkış katında filtre kondansatörü var, giriş kısmında da olursa iyi olur.
Şimdi çalışıyor ama şöyle bir durum var, Bluetooth’u usb girişine takınca çalışıyor, ama USB’den çıkarmadan elektriği kesip tekrar verdiğimde çalışmıyor. Çalışması için her seferinde Bluetooth’u çıkarıp tekrar takmam gerekiyor. Bu çıkıştaki kondansatörden mi kaynaklanır? 330nF 65V kondansatör var şu anda çıkışta.

Son düzenleme:
Alakası olduğunu düşünmüyorum açıkçası ama yine de siz giriş kısmına 330 nf, çıkış kısmına ise 100 nf takıp deneyiniz.

Bu arada merakımdan soruyorum artık her evde nereden baksanız 1-2 tane atıl durumda klasik usb çıkışlı telefon şarj adaptörü bulunuyor. Bu devre ile uğraşmak yerine onlardan kullanmayı düşünmediniz mi?

Alakası olduğunu düşünmüyorum açıkçası ama yine de siz giriş kısmına 330 nf, çıkış kısmına ise 100 nf takıp deneyiniz.

Bu arada merakımdan soruyorum artık her evde nereden baksanız 1-2 tane atıl durumda klasik usb çıkışlı telefon şarj adaptörü bulunuyor. Bu devre ile uğraşmak yerine onlardan kullanmayı düşünmediniz mi?
Evet kondansatörden kaynaklanmıyormuş, biuetooth’ta bir sorun var.

Kablo fazlalığını azaltmak için yapmak istiyorum.

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
129,864
Kullanıcılar
452,726
Son üye
ugur Göktürk

Yeni konular

Geri