Laptop lcd inverter arızası ?

HaSaN_2144

Üye
Katılım
10 May 2009
Mesajlar
44
Puanları
1
resimde gözüken sağ taraftaki gri renkte olan kömür gibi bişey var. florasan arızası nedeniyle o ortadan ikiye ayrıldı. bu parça nedir ne işe yarıyor. yerine ne kullanabilirim. ön ve arka yüzeyinde bakır bant var 2 kablo bide sağ tarafta florasana giden bir kablo var. biri açıklayabilirmi
 
o inventer komple değişir tamir için parçalını satılıyr olması gerek...
kendi inventer'inin resmini koy.
 
ben yenisini aldım da o parçanın ismi nedir acaba trafonun yanında duran gri parçanın . onun yerine alternatif ne takabilirim teknik bilgi istiyorum lütfen
 
kodu olmadan bulamazsın...
 
Resimden pek bir anlam çıkaramadım daha net ve yakın resim yok mu?
 
marka,modeline göre yeni alıp takman gerek o zımbırtıların parçaları satılmıyor...
 
Teknik olarak lcd inverter, mevcut voltajı lcd de kullanılan florasanı yakmak için ihtiyaç olan yüksek voltaja dönüştüren bir ara devredir. Bahsettiğiniz parça ile tam olarak net bir bilgim yok lakin araştırdığım kadarı ile tüm inverterlerde bu parça mevcut değil. Verdiğiniz bilgiden mantık yürütmek gerekirse, kömüre benzer bir şey diyorsunuz dolayısı ile o parçanın bir tür filtre elemanı olduğunu düşünebiliriz. Yani herhalde galiba sanırsam öyle gibi. Elektronik cihazların kablolarında da benzer malzemeler tüp şeklinde kullanılmakta.
Tam olarak net bir teknik kaynağa ulaşacak olursanız bende merak ettim, onun için takipteyim;)
 
Verdiğiniz bilgiden mantık yürütmek gerekirse, kömüre benzer bir şey diyorsunuz dolayısı ile o parçanın bir tür filtre elemanı olduğunu düşünebiliriz. Yani herhalde galiba sanırsam öyle gibi. Elektronik cihazların kablolarında da benzer malzemeler tüp şeklinde kullanılmakta.
Tam olarak net bir teknik kaynağa ulaşacak olursanız bende merak ettim, onun için takipteyim;)

Abi kırmızı ile işaretledim tabirini üst üste en az 10 kez okudum ilahi cok hosuma gitti. konuyu bende takipteyim. Kömür gibi malzeme ferit nuve de olabilir. Çıkışta filtre görevi gören bir bobin olabilir bu tür inverter lerin çalışma frekansları yüksek olduğu için filtre uygulaması olabilir.
 
Elmde eski de olsa inverter var trafo arkasında bir kaç eleman yg kond var bu boyutta bir şey yok.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,885
Mesajlar
921,336
Kullanıcılar
451,028
Son üye
Mashiro Shiina

Yeni konular

Geri
Üst