LCD Bağlantı

isbara

Üye
Katılım
8 Nis 2009
Mesajlar
28
Puanları
1
Yaş
47
Merhaba,

Bir projem için 2x16 LCD ekran kullanmam gerekiyor. Programcıyım ancak elektronik cihazlarla pek iştigal etmedim.

Özetle yapmak istediğim Anakart'daki Com çıkışı üzerinden Lcd ekranıma bazı yazılar yazdırmak.

İnternet üzerinden araştırıp bağlantı şemalarını inceledim ancak bulduğum bilgiler daha çok Lpt bağlantısı üzerinden ve şematikten pek anlamadığım için ne tarif ettiklerinide idrak edemedim.

Kısaca Com üzerindeki hangi pin çıkışını Lcd ekrandaki hangi bağlantıya gireceğim ve bu bağlantılar haricinde elektrik yada sair bir bağlantı kullanmam gerekiyormu öğrenmek istiyorum. (16 adet bağlantı yeri görüyorum)

Şimdiden teşekkür ederim.
 
Lcd'yi doğrudan seri porta bağlama olasılığınız yok, 3 kontrol, 8 de paralel data girişi var ve en az iki kontrol (rs-e) ve 4 data biti kullanmak zorundasınız. ayrıca seri port sinyallerinin ttl seviyesine dönüştürülmesi de gerekebilir.(Laptoplarda gerekmeyebilir)
*Rs232ile lcd, seri porttan aldığı (ttl'e dönüştürülmüş) verileri lcd'ye yazdıracak şekilde programlanmış bir mcu ile kolaylıkla sürülebilir (Pratik olduğundan ben de halihazırda bu şekilde kullanıyorum)
*Seri-paralel dönüştürücü bir entegre kullanılabilir, örneğin: Connecting a LCD Module to the RS-232 Port.
 
Seri porttan gerçekleştirmek için dönüştürücüye ihtiyacımız var, peki bu modüller hazır olarak temin edilebilirmi kendimmi tasarlamak durumundayım?

Ek olarak, Lpt bağlantısından çalıştırmak istesem dönüştürücüye ihtiyacım olacakmı Yoksa direk bağlayıp kullanabilirmiyim?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,932
Mesajlar
921,823
Kullanıcılar
451,111
Son üye
Kemalingos123

Yeni konular

Geri
Üst