Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
arkadaşlar ldr ile evin ışığını açıp kapama devresini nasıl yapabilirim mesela ldr ya lazer tutunca ışık kapanacak fotodiyoda lazer tutunca ışık açılacak
yok anlatamadım galiba evin ampülünü aydınlatmak istiyorum yani evin ışığını açmak için sadece bir kutbuna devre kulanabilirim ya biraz karışık oldu yazım birde evin ışığı kapalıyken devrede küçük bir ışık yansa mutlu olurum ama çok ömnemi değil..... herşey için teşekürler....
Evet kapanır... Ayrıca lazerle çalıştırmayı düşündüğünü yazmışsın. Bunun için LDR yi harici ışık görmeyecek şekilde karanlık bir yere koymalısın ( mesela boru içine). Uygun ışıkta çalışması içinbe R2 direncini potansiyometre yaparsan ayar yapma imkanın olur...
Sonradan fark ettim. Yanılmıyorsam bu devrenin karanlıkta çalışması lazım... Yani Röle karanlıkta çeker, ışık düşünce bırakır. Ama sürekli çalışmasında sakınca yoksa Rölenin normalde kapalı kontağını kullanarak yinede istediğin şeyi yapabilirsin...