Led ampuller hk.

erolalper

Üye
Katılım
6 Ara 2013
Mesajlar
23
Puanları
1
Yaş
46
Merhabalar, çoğunuz belki birazdan soracağım iki adet sorunun içeriğinden sıkılmış olabilirsiniz fakat yine siz ustaların bilgisinden faydalanmak isterim.

1. Led ampullerin tasarruflu ampullere göre ışıklandırma açısı daha mı dardır? Daha dar ise eski bildiğimiz spotlar kadar dar mıdır?

2. Verdiği ışığın Watt ile değil lümen ile ilgili olduğunu biliyorum fakat genel bir değerlendirme yapacak olursak kaç wattlık led ampul kaç wattlık tasarruflu ampulün verdiği ışığı verir?

Teşekkürler.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
istediğin açıda envayi çeşit led ampul var, açı olayı armatür ve reflektör yapısına da bağlı. Bu aydınlatma şiddetine göre elektriksel güç olayıda çok değişik binlerce led ampul çeşiti var. Geçen gün banyo dolabımın üstündeki 220v/50w ampul yerine 3,5w 360derece led aldım fark yok diyebilirim aynı aydınlatma şiddetini aldım.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,440
Mesajlar
926,774
Kullanıcılar
451,996
Son üye
Mucothex

Yeni konular

Geri
Üst