Led'li Parke Taşı Montajı

Zulo

Üye
Katılım
14 Eki 2008
Mesajlar
10
Puanları
1
Yaş
40
Merhaba Arkadaşlar,

Ledli Kilitli Parke Taşı uygulaması için bir çizim yaptım. Bu çizim 3 Booyutlu animasyon üzerindeydi. Beğenildi ve elektrik bağlantısını yapmam isteniyor. bazı firmalardan fiyat aldım 1 tanesiyle anlaşmış durumdayım. Sorun bu değil :)

Firma parke taşının alt kısmında 2x1.5 NYY kablo olduğunu söyledi. Uygulanacak alan trafiğe açık olacak. ve bu taşın numunesi geldiğinde biraz korktum çünkü zemine ters istikamette kablonun çıkışı var. yani kablo çıkışından sonra bükülerek yol kenarına doğru irtibatlandırılacak. Daha açık olamak gerekirse taş kablonun üzerine oturacak ve kablo kavis alarak yol kenarına doğru yönelecek. (*1) Taşların altındaki kumu eşeleyerek kabloya yer açmayı düşünüyorum. (*2) yol kenarında 2x4NYY besleme kablosu kullanmak ve her yüz metrede bir pano koyarak 100 taş için elektrik beslemesi yapmak istiyorum. [yol uzunluğu 1200 metre] . (*3) her 2 metrede bir buat ile taşlara besleme yapmak istiyorum. (*4) kare buat içerisinde bağlantı yapıp içerisine silikon sıkarak sudan etkilenmemesini düşünüyorum.

BU (*1) (*2) (*3) (*4) için önerilerinizi ve ekleyeceğiniz yöntemleri bekliyorum...

Resim ekleyemediğim için olabildiğince açıklamaya çalıştım. Teşekkürler.
Tüm fikirleriniz için şimdiden teşekkürler...

Saygılarımla
 
Pano kullanım amacım: her 100 metrede 1 yol kenarına direk üzerinden 220 AC monafaze alarak 12vDC düşürmek ve bunu gerilim düşümü olmaması için 2x4 kablo ile tüm ledlere sürüklemek. maksimum ana besleme uzunluğu 50 metre olacak (panoyu ortaya koyarak 50 metre ileri 50 metre geriye bağlantı kablosu çekmek.)
Eğer direklerden besleme alamazsam 1 pano ile gerilim dşümünü hesap edip uygun kabloyu seçmek ve 1 ana artelden her 2 metrede bir buat ile besleme yapmak olacak...
İşin açıkcası her türlü fikre açık durumdayım. en az maliyetli olan değil. en güvenli ve en mantıklı çözümün peşindeyim...

;)
 
sevgili kardesim eger böle bir uygulama yapmayı düsünüyorsan sana prtolin kullanmanı tavsıye ederim...
 
Firma konusundaki fikrin için teşekkürler ama şimdilik montaj için fikriniz önemli.
Teşekkürler
 
Selamun Aleyküm

Sayın Cs.tech in verdiği linkte Arnavut kaldırımı uygulaması görüntüsü var. Tabi başka uygulmaları da var mıdır bilmiyorum ama yavaş yavaş uygulama sahası arttırılan bir malzeme oldu.

Konuda uzman olmayan birisi olarak; kabloyu kuma yer açıp koyma istğinizin kabloyu aşındırması aklıma geldi. Kum aşındırıcıdır ve ıslandığında çok daha aşındırıcı olur. Firma buna çözüm sunmamış mı bilmiyorum. Üzerinden araçlar ve ağır vasıtalar geçmesi halinde farklı durumlar oluşabilir. Kablo için geniş yer açıp kabloyu sertleşen bir yapıştırıcı veya çimento içine gömülü olarak koymanızı düşündüm. Üzerine gelen baskı kabloya değil etrafına biner bu durumda. Bunun yanında demir veya çelik boru içinden geçirmeniz sağlam çözüm olabilir. Hem de kablo yenileme vb işlerde bir hat kanalı olabilir. Siz aslında bunu her şeyi düşünerek yapabilirsiniz. İleriyi düşünerek, hem bozulma durumundaki yenilemeleri, kablo değişimlerini ve daha başka şeyleri. Gerektiğinde bozulan bir taşın en kolay şekilde alınıp sağlamın takılması çok başka olur herhalde. Kablo için en azından bir elektrik tesisat borusu geçirmek basit de olsa önlem olur sanırım ama plastik tesisat borusu ile kablo arsasındaki boşluğu(eğer varsa)birşeylerle doldurmak da maliyet oluşturur..

Bu arada taşlar 220 V ile çalışmıyor mu? Led için mevzu olmayabilir ama piyasasını bilmiyorum tabi.
Başarılar dileriz.
 
Bu arada ledlerin ne güçte olduğunu bilmek lazım. Zira kablosuz elektriğin konuşulduğu günümüzde bir uygulamasnı da neden burada görmesin? Aslında sizin taşlar yan yana dizilişlerinde kabloyu da içten içe geçirerek devam ettirmeliler. Bu tabi bir taş tasarımı meslesidir. Taşların içinde yan yana taşların kabloları bağlandığında taşlar yan yana konurken kabloyu geren ufak bir sistem de yapılabilir ama bunları yapmadıkça sadece konuşmuş oluyoruz.
Tabi taşların yanında boydan boya iki elektrot biçimindeki iletken malzeme ile kablosuz ledler yakılsa? Enerji zaten düşük olsa gerek. Burada sabit ve yer sorunu olmadığından enerji en verimli şekliyle kullanılmalı(kablo vb) ama farklı bir dizayn olur kablosuz. Başka tip enerji aktarım yöntemleri de olur. Mesela ışık da taşların altında bir kanalda transfer edilip belirli geçirgenlikteki aynalarda kısmen geçirilip kısmen de o hizadaki taşa yansıtılırsa taşın üstünde ışıkta parlayan vb (ışığı emerek parlayan vb) malzeme ile direk ışık taşınmış olur. Burada ışık mekanizması taşların altına düşmekte.
Biz samimice fikrimizi söylemeye çalıştık, gizlilikten fayda gelmez düşüncesiyle. Birçok zaman zaten patentlik ürünler buralardan paylaşılmıştır samimice, tabi aleni ortamda açıklanan bilgiye patent alınamıyor. Bilimi gizlemek zaten iyi bir şey olmasa gerek.

https://www.kontrolkalemi.com/forum/konu/mekanik-zeka.66576/
https://www.kontrolkalemi.com/forum/konu/türk-enteljansiyası.66851/

Konularında da güzel tartışma imkanları bulunduğunu iletir;
Tekrar başarılar.
 
Çok teşekkürler cncarastirma... Fikirleriniz için.
Artık bazı şeyleri de deneyerek öğrenme vakti sanırım. Ben her türlü gelişmeyi sizinle paylaşmayı deneyeceğim. İhtiyacım olan şey sanırım 20 mesaja ulaşmak. Sonra bu konudaki bilgilerimi fotoğraflar ve çizimlerle paylasırım.

Tekrar saygilar....
 
Rica ederiz..
Biz acizane yazmaya çalışıyoruz. Ancak resimlerin ne kadar etkili olduğunu söylemeye gerek olmasa gerek. Sonuçları da yazmanız takip edenlein seviyesini yükseltir
Dileklerimiz başarı yönünde, çünkü başarınız bizi sevindirir.
Hayırlı günler..
 
Öncelikle işinizde kolay gelsin.
Kablonuzu hesaplamara göre uygun şekilde seçtikten sonra Enerji Kabloları Montaj Usul ve Esaslarına göre Montajını yaparak enerjiyi dağıt.

her alıcı için ya pano'ya ayrı ayrı kablo çekeceksin yada UZMANSEL arkadaşımızın hazırladığı https://www.kontrolkalemi.com/forum/konu/yeraltı-a-g-kablosundan-ek-alma-resimli-anlatım.66997/ bilgiye bakarak uygun şekilde kablodan ek alman gerekecek. yanlız bu şekilde enerji alırken işçiliğin çok iyi yapılması gerek vardır. çünkü her ek bir arıza kaynağıdır.
 

Forum istatistikleri

Konular
130,065
Mesajlar
932,702
Kullanıcılar
453,050
Son üye
alperen343

Yeni konular

Geri
Üst