kullandığım lehim sökme pompası 40w max sıcaklık 400 dereceye kadar çıkıyor.Yaptığınız iş türü için, Lehim sökme tabancası acil değil.
Sizdeki ısıtmalı lehim havyasından kullanmadım, sıcaklığı yeterli mi, az mı/çok mu bilmiyorum.
Şöyle düşünürdüm:
Bu durum karşısında kaliteli lehim çekme pompası ve silikon uç alırdım.
Devre üzerindeki lehimi havya ile yeterli derecede ısıtır lehim pompası ile çekerdim.
Çokta kullanışlı bir yöntemdir.
Pompayı Lehim çekme teli ile birlikte de kullanabilirsiniz.
Devredeki pad lerin ve yolların gelmesi;
Bakır yolları fazla kurcalamaktan(fazla ısıya maruz bırakmaktan) olabilir.
Acele ile bir an önce yüksek ısıyla sökmeye çalışmaktan veya nasıl yaptığınızı siz daha iyi bilirsiniz. Olabilir.
Krem flux lehimi sökme de çok işinize yarayacaktır.
Son bir not daha
Devredeki bakır yollarda kalitesiz olabilir.
Fazla ısıya maruz bırakmadan üstündeki erimiş lehimi lehim pompası ile alın havya ile gevşeterek çıkarırsınız.
Yazının bazı kısımlarında cümle düşüklüğü olabilir. Telefondan hızlı hızlı yazıyorum.
Kolay gelsin.
hemen kanalı incelemeye başlayayım teşekkürler.Mrsolderfix isimli youtube kanalını izleyin. Akla hayale gelmedik yöntemlerle çok basit sökümler öğretiyor. Özellikle çok bacaklı elemanlar hakkında çok istifade ettim.
İkisi de iş görür. Tercihim krem flux olurdu.lehim toplama teline pasta mı yoksa flux mı sürmek daha iyi toplar lehimi?
Kopabilir.bakır yolların kopması 400 derecede kopar mı o kadar bilgili değilim
Sıcak hava tabancası olmadan sökernezsiniz.Tek parça ama 14 tane bacağı lehimli pompa tamamen temizlemiyor. Kalan bacakları havya ile ısıtarak çıkarmaya calısırken aynı anda hepsine ısı veremediğim için öylede cıkmıyor
Çalıştıkça el beceriniz artacaktır.Tabi tam olarak profesyonel olmamanın da getirdiği bir dezavantaj
Döndük dolaştık olmazsa olmaz sıcak hava tabancasını almak zorunda kaldık desenizeÇalıştıkça el beceriniz artacaktır.
Çok bacaklı malzemeleri sökmek için kesinlikle sıcak hava tabancası kullanın.
Bizler de zamanın da, el becerisi ve tecrübe kazanmak için çok hatalar yaptık.
El becerimi kaybetmemek için;
Boş vakitlerim de hurda kartlardan 80-100-120 bacaklı malzemeleri söker yine tertemiz takarım. Sizlere de tavsiye ederim.
Kolay gelsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?