LG-Beko klima soğutma sorunu

rsimsek

Profesyonel Üye
Katılım
3 Haz 2010
Mesajlar
3,711
Puanları
731
Konum
Anadolu yakası
Merhaba arkadaşlar, yıllar yıllar önce satın almış olduğum ve servisin montajını yaptığı LG-Beko klimamı çok sık olmasa da sıcak günlerde açıp salonu serinletiyordum. Son senelerde soğutması azalmıştı, sonra dikkatimi çekti dış ünitedeki kalın bakır boru karlanma yaptığı dikkatimi çekti. Araştırmalar sonucu gaz eksikliğindeb olabileceğini anladım. Çağırdığım servis o zamanlar kullanılan gazı temin edip gelip gazı üzerine tamamladı. Fakat karlanma devam etti ve iç ünite girişinde tıslama gibi bir ses olduğunu, kılcal boruda tıkanma olduğunu, tamiri mümkün değil, zaten ömrünü tamamlamış, yenisini alman daha mantıklı deyip gitti (12k BTU 25-30Bin TL). Herhangi bir ücret talep etmedi. Herhangi bir Bakım dahi yapılmayan, sadece iç ünite filitresini birkaç kez temizlediğim klimayı kaldırıp at demek bu kadar kolay mı? Tanıdığım başka bir klimacıyı arayıp bu mevsimdeki iş yoğunluğundan fırsat bulursa o da bakacakmış. Durumu kendisine anlattım. Söylediği gaz komple vakumlanıp alınacak ve hava basılarak söz konusu tıkalı yer kontrol edilerek duruma göre gazı tekrar uygun miktarda basarız dedi. Bir hafta kadar işi var, bilahare bakacak. Yine de bu konuda ki ustalardan fikir sormak isterim. Kılcal denen boru tıkanıklığı açılamaz mı ya da sistemde yağlanma varsa temizlenmez mi?
 

Ekli dosyalar

  • IMG-20240814-WA0005.jpeg
    IMG-20240814-WA0005.jpeg
    222.1 KB · Görüntüleme: 2
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Buzdolaplarında kılcal tıkanıklığını açıyorlar muhtemelen klimada da açıyorlardır ama açmayla uğraşmak istemeyen özel serviste yetkili serviste at yenisini al der.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,084
Mesajlar
923,108
Kullanıcılar
451,379
Son üye
memis.dincsoy@berkeotomas

Yeni konular

Geri
Üst