Doğrudan şaseye yani tenekeye bağlıyacaksın."İnek kablosunun şasesi devre üzerinden bağlanamaz. Komitatörün bulunduğu yerden şaselenmelidir. " demişsiniz komitatör üzerinde giriş jakından gelen herangi bir aux kablosunun şasesine mi bağlayacağım.Biraz saçma bir soru oldu ama
KÖTEK de KÖTEKHocam bağlantıları yaptım. Komitatörden sarı kablo ile en iyi şase yeri dediğiniz yere bağladım.(Resim 2 de sarı kablo).Bilmem olmuş mu?Yarın SHIELD de yapacağım.
Daha çalıştırmadım gece gece bir terslik varsa bir yerini yakmayayım.sabaha kadar rahat uyuyayım dedim.
Timpotları da değiştiririm.Ama merak ettiğim zaten 25K ohm olan trimpotları kısarak ton devre çıkışını ayarlamıştık.20K ohm olunca da kısacağız ne değişiyor?Sonuçta aynı değeri almayacakmıyız?
Şipirdek olmuş.
Kondansatörleri ölçü aletinin 1nF ölçüm kademesinde ölç.
Bana göre onlar 470pF.
Eğer 470p ise tizlerde ciddi kaybın olur. Ama 47p ila 33p arasındaki fark anlaşılmaz.
Denemek için 33p mercimekleri de takabilirsin. Burada amaç muhtelif testler yapabilmektir. Trimpotları yerine göre 20k 10k bile takıp deneyebilirsin. Artık yavaş yavaş üst seviyeye doğru ilerliyorsun.
Shieldin deliği kaçak yapmaz. O delikten giga hertzler bile giremez.
15cm den kaydettiğine göre teorik olarak sallarsam, gürültü seviyen -60db veya aşağısı ki, çoğu vintage amplilerden bile iyi.
Kötekler işe yaradı ise mutlu olman gerekir
Bir ara bir de müzik videosu eklersen dinleyenler değerlendirsin.
Haa unutmadan.
Her ne kadar kulak algılamasa da ton kontroldeki kondansatörlerin de kaliteli değiller. Aynı değerlerde multi layer bulabilirsen (sendeki kırmızılardan) çok daha iyi bir ton kontrol karaktersitiğin olacaktır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?