Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
devre hala calısmadı. yardımcı olabilecek birileri varmı?
asagıdaki devreye röle yardımıyla fazla miktarda Panel cevirmeyi düsünüyorum.
yada alternatif bi devre tavsiyesi olan varmı?
65 dolara cinden hazır getirttim ama kısa sürede yandı. tamirini kimse yapamadı.
kart suan tamircide bekliyor 1-2 gun icinde foto cekebilirim. http://g01.a.alicdn.com/kf/HTB19Ewe...ntrol-rv-100w-watt-pv-solar-panel-sistemi.jpg
aldıgım kart bu. önce diyot yandı tamir edildi, sonra röle yandı. simdi hic calısmıyor.
port degistirdim yine olmadı zaten acaba arıza nedir? ldrlerde ısınmada var suan.
yardımlarınız icin tesekkurler
Ldr nin isinmasi iyi degil. Devre semasina bakiyorumda ldr devresinde akim sinirlama yok. Bu devre bu sekli ile isik aldiginda ldr lerin ic direnci dusecek ve asiri akim cekmeye baslayacak.
Biraz zamaniniz varsa bende sema arastirayim sizinle buradan paylasirim.
Yanan karta baktim ama 1 nolu entegreyi okuyanadim. Cok zor yapilamaz bir devre gibi durmuyor ancak 1 nolu entegreyi okumam sart. Piyasada bulunan bir entegre ise sorun olmamasi lazim. Roleler yapisiyorsa harici bir kontaktor yada daha buyuk bir role ile koruma yapilanilir.
Edit devrenizi biraz arastirdim 1 nolu entegre islemciymis. Program yuklu malesef ama islemci saglamsa geri kalani cok zor bir devre degil.
programlama kartım yok. olan birini bulmakta zor burada. birkacyıl önce bi denemem olmustu. işlemcisiz daha basit bişeyler olursa daha iyi olur bence. saglıklı bi sistem olmasıda önemli tabi.