Loadcell Nasıl Çalışır? Resimli Anlatım

Arkadaşlar bir cubuk üzerine wheastone köprüsü oluşturacak şekilde 4 adet strain gage yapıştırdım ama bi sorunum var girişte 5 volt giriyorum çıkış ta 0 olması lazım ama 0.5 mv ölçüyorum 0 çıkış almam için ne yapmam lazım strengeyçler 350 ohm anlayan arkadaş varsa ok makbule gececek
 
--------------------------------------------------------------------------------

BANA BİRİ LÜTFEN YARDIM ETSİN
öncelikle saygı ve sevgilerimi size sunarak yazıma başlamak istiyorum.Ben yeni mezun bir makine mühendisiyim.elektronik ve plc teknolojileri koNuları hakkında bilgim cok az.İşe yeni girmiş olduğum fabrikamda vida üretiyoruz.Vidalar makineye vibratörden çıkarak bir kanal vasıtasıyla giriş yapıyorlar.Benim istediğim proje vidayı kanalda gördükten sonra belirli bir saniye sonra vibratörü durdurak beslemeyi kesen, vidayı algılamadığı zamanda vibratöre hareket veren bir sistem tasarlamak.Evet bu şekil sistemleri piyasada yapıyorlar.Ama sorun şu ki patronumun bu konuyu benden istemesi.Makinelerimiz 380V ile çalışıyor.Araştırmalarım neticesinde bana 24V luk bir güç kaynağı,kapasitif sensör(yada optik sensör),zaman rölesi lazım.Sizden ricam bu ekipmanlar benim için yeterlimidir,kapasitif mi yoksa optik sensör mü kullanırsam daha iyi sonuç elde ederim ve bu ekipmanları birbirlerine ve sonunda vibratöre nasıl bağlarım?Vibratöre bağlamak için başka bir ekipmana ihtiyacım var mı?Tavsiye edebilceğiniz markalar var mı?Bana bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim.Çalışmalarınızda başarılar dilerim.

Mustafa ALTUN
 
mustafa bey,fotoelektrik sensor kullan yani 2 adet reflektörlü fotosel,1 adet DC 24 V 1 A güç kaynağı,1adet 4 kontaklı röle gerekli,ama kumandasını nasıl yaparsın bilmem,ama tavsiyem sensorüm birini start ötekini stop olarak kullan derim.başarılar.....
 
YÜK HÜCRESİ(LOAD CELL) NEDİR?
MÖ 5000 yıllarından günümüze değin tartma işlemi için eşit kollu terazilerden faydanılmaktadır. Bir diğer tartma metodu ise zemberekli terazilerdir. Zemberekli terazilerde zembereğe bağlı bir ibre vardır ve bu ibre ağırlığın gösterilmesi amacıyla kullanılır. Bu terazilerin avantajı kalibre edildikten sonra standart bir kütleye ihtiyaç duymamasıdır. Tekrarlanabilirlik ve güvenirlik açısından yay malzemesinin uygun seçilmesi, zembereğin yeteri kadar kurulması göstergenin belli bir aralıkta doğrusal cevap vermesi için önemlidir. Çalışmamızın konusu olan yük hücresi (loadcell) de ağırlık ölçmedeki bir diğer metottur. Ağırlığın elektronik bir ekranda gösterilmesi (indication) için en uygun dönüştürücü (transducer) yük hücresidir.

Yük hücresi esaslı ağırlık göstergeleri veya kısaca elektronik teraziler teknik olarak zemberekli terazilere benzerler. Yay elemanı olarak çelik veya alüminyum kullanılmakta fakat malzemeye ölçüm almaya elverişli özel şekiller verilmektedir. (Bir yük hücresinin yay elemanı şekil itibariyle bir yaya hiç benzemese de prensip olarak aynıdır.) Çalışmamızın konusu olan yük hücresi (loadcell) de ağırlık ölçmedeki bir diğer metottur. Ağırlığın elektronik bir ekranda gösterilmesi (indication) için en uygun dönüştürücü (transducer) yük hücresidir.
Yük hücresi esaslı ağırlık göstergeleri veya kısaca elektronik teraziler teknik olarak zemberekli terazilere benzerler. Yay elemanı olarak çelik veya alüminyum kullanılmakta fakat malzemeye ölçüm almaya elverişli özel şekiller verilmektedir. (Bir yük hücresinin yay elemanı şekil itibariyle bir yaya hiç benzemese de prensip olarak aynıdır.)
Yük hücreleri uzama ölçer (strain gage) tabanlı dönüştürücülerdir. Uzama ölçerler ise bir sistemin veya müstakil bir yapının statik ve/veya dinamik mukavemetinin analiz edilmesinde kullanılan değişik büyüklük ve formdaki elektronik yapılardır. Ticari yük hücrelerinde ise 4 yada 5 farklı formda ve büyüklükte uzama ölçer kullanılmaktadır (Çeşitli kompozitler, mermer, seramik, cam ve beton vs. için imal edilmiş analiz amaçlı özel uzama ölçerler konumuzun dışındadır.)
Yük hücresi müstakil bir yapıdır tartma işlemi ise genellikle statik bir ölçmedir. Ağırlık ölçmede kullanıldığı için sadece tek eksen üzerinde çalışırlar. (Ağırlık dünyanın, bir kütleyi belli bir ivme ile çekmesi neticesinde oluşur ve bu çekim etkisi dünyanın neresinde olduğunuza göre değişkenlik gösterir.) Bir diğer isimleri de kuvvet dönüştürücüleridir. Kuvvet ise kütlenin ivme ile çarpımından oluşur. Ağırlık, bir kütlenin yere göre dik eksendeki çekim kuvvetine denk düşer.
 
arkadaşlar ağırlık indikatörüne loadcell yerine test için bir devre yapmak istiyorum potansiyometre ile nasıl yapabilirim _?? yardımcı olursanız sevinirim ..
 
Loadcell'in ne oldugunu ve nasıl çalıştıgını biliyordum bu ayrıntılara girince biraz daha pekiştirme olanagı oldu Elinize Sağlık ...

Saygılarımla..
 
bu konuyla ilgili daha detaylı bilgiye nasıl ulasabılırım? bizim prof. sınavda detay soruyo takılıyoruz :(
 

Forum istatistikleri

Konular
130,270
Mesajlar
934,928
Kullanıcılar
453,518
Son üye
Emirhankcca

Yeni konular

Geri
Üst