kardeş loadcell'i doğrudan plcye bağlayamazsın. Ya plc yanında tartım modülü alacaksın yada loadcel ile plc analog girişi arasına transmitter bağlaycaksın.
Seçeneklerin;
1-loadceli direk bağlayabileceğin farklı amaçlarlada üretilse senin işini görecek yerli ürünler var onlardan bir tane almak senin için en kolayı ve ucuz yoldur. örneğin
baykon_bx11_tartim_gostergesi işini görür.
2- bir plc (cpu) alırsın beraberinde aynı markanın loadcell modülünü alırsın (her markanın varmı bilmiyorum.
Siemens için swarex) programını yapar kullanırsın. Fiyat olark biraz pahalı olur. Biraz uğraşırsın. Ama aynı plc ile iş yerinizdeki başka otomasyon işlerinide yapabilirsin.
3-bir plc (cpu) alırsın, aldığın cpu üzerinde analog giriş olmalı yoksa birde analog modül alman gerekir. Sonra birde transmitter alırsın (örneğin
baykon_tx1_analog_transmitter veya
esit amplifikator) loadcell'i transmittere onuda pc ye bağlarsın. Programını yapar kullanırsın. Fiyat olark biraz pahalı olur. Plc tecrüben iyi değilse yapamazsın. Aynı plc ile iş yerinizdeki başka otomasyon işlerinide yapabilirsin.
transmitter nedir: loadceller weston köprüsü mantığıyla çalışan direnç üniteleridir. Girişlerine genellikle 10 v. Uygulanır. çıkışlarında üzerlerine binen ağırlıkla doğru orantılı olarak milivolt mertebesinde gerilim oluşur. Bu mv mertebesindeki gerilim plc analog girişinden doğrudan okunamaz. Işte transmitterler hem loadcell'in beslemesi için gerekli gerilim (10 v.) sağlarlar hem de loadecell çıkışından okunan mv. Mertebesindeki gerilimi 0-10 volt veya 0-20 ma. Değerlerine yükselterek plc nin okuyabileceği hale getirirler. Yani transmitterlere bir çeşit amplifikatör (yükseltici) de diyebiliriz.