Loadcell Nasıl Çalışır? Resimli Anlatım

yav yok birader size birsey demedim ben haddim de degil benim yazdıgımı kızmıs gibi algılamayın kusura bakmayın
 
Kardeş lütfen yanlış anlama ama; Verilen cevaplardan, altı çizili olan kısmı anladıysan. Şuan için bu işi yapmaya yeterli değilsin.

ustam şimdi 3 4 yerden bilgi almak isteyince aklım karıstı banada hak verin.görüstügüm fırma röle çıkıslı bir tartım indikatörü ile ürünü indikatörün platformu üzerinde tartıp direk bir röle çıkışı verecegini söyledi.yani ek olarak loadcell kullanmama gerek kalmıyor.bende o yüzden dedim loadcel indikatörün icerisindedir diye..herneyse bende bunun üzerine düşündüm ki ürün platform üzerinde tartılır.set edilen degere ulaşınca röleye çıkış verir bende bu röleden bandı yürütürum...
Benim amacım sadece ; durmadan,sürekli gelen gram bazındaki ürünü ; platform üzerinde tartıp , belirli miktara gelince bandı ilerletmek..
 
Arkadaşlar merhaba, load cell çıkışını PIC ile okup, lcd'de gösterebilir miyim? elinde bu konu ile ilgili kaynak olan varsa paylaşabilirse veya nasıl yapılabileceğine dair kaynak verebilirse sevinirim.
 
Sn. cumhurtorun,

Bunun için iki yöntem önerebilirim.

1) Loadcell için özel üretilen 10 bit, 12 bit, 16 bit, 24 bit ADC entegrelerinden birini seçerek PIC ile SPI veya I2C gibi seri port üzerinden haberleşme sağlayabilirsiniz. (Örnek entegre: ADS1232 )

2) Loadcell çıkışını bir adet instrumentation OP AMP olarak geçen yükseltece bağlayabilirsiniz. Böylelikle diferansiyel olan ölçüm single ended olarak PIC'inizin ADC portlarından herhangi birine giriş yapabilirsiniz.

Öncelikle harici mi dahili mi ADC kullanarak loadcell çıkışını şartlandırmak istiyorsunuz buna karar vermelisiniz. Sonrasında ben size yardımcı olabilirim.

İyi çalışmalar,
 
Ads 1232 ile msp 430 spı ile nasıl haberleştiririm üstadlardan yardım bekliyorum
 
merabalar bu loadcellerin çıkışın da minimum kaç mV olarak çıkış alabiliyoruz yada çıkış işaretinin nasıl olduğu hakkında bilgi verebilirseniz sevinirim saygılarımla iyi çalışmalar teşekkürler.
Load Cell in ağırlığına bağlı olarak değişir.Ürün kataloglarında yazar zaten.
 
--------------------------------------------------------------------------------

BANA BİRİ LÜTFEN YARDIM ETSİN
öncelikle saygı ve sevgilerimi size sunarak yazıma başlamak istiyorum.Ben yeni mezun bir makine mühendisiyim.elektronik ve plc teknolojileri koNuları hakkında bilgim cok az.İşe yeni girmiş olduğum fabrikamda vida üretiyoruz.Vidalar makineye vibratörden çıkarak bir kanal vasıtasıyla giriş yapıyorlar.Benim istediğim proje vidayı kanalda gördükten sonra belirli bir saniye sonra vibratörü durdurak beslemeyi kesen, vidayı algılamadığı zamanda vibratöre hareket veren bir sistem tasarlamak.Evet bu şekil sistemleri piyasada yapıyorlar.Ama sorun şu ki patronumun bu konuyu benden istemesi.Makinelerimiz 380V ile çalışıyor.Araştırmalarım neticesinde bana 24V luk bir güç kaynağı,kapasitif sensör(yada optik sensör),zaman rölesi lazım.Sizden ricam bu ekipmanlar benim için yeterlimidir,kapasitif mi yoksa optik sensör mü kullanırsam daha iyi sonuç elde ederim ve bu ekipmanları birbirlerine ve sonunda vibratöre nasıl bağlarım?Vibratöre bağlamak için başka bir ekipmana ihtiyacım var mı?Tavsiye edebilceğiniz markalar var mı?Bana bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim.Çalışmalarınızda başarılar dilerim.

Mustafa ALTUN
fotosensör ve emiter kullan eğer temin edebilirsen marka olarak AB veya cutler hummer ;hassas ve sağlamdırlar özellikle vibrasyon olan yerler için idealdir
 

Forum istatistikleri

Konular
130,240
Mesajlar
934,709
Kullanıcılar
453,457
Son üye
kemli

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst