Mübarek 3 Aylar Başlıyor

arkaplan

Profesyonel Üye
3 aylar.jpg

Kimin cennete gideceğine ! kim karar veriyorkiii ( Ali Erbaş hariç :mad: ) :p

Son düzenleme:
Bugün valla senin için de dua ettim. Sen cehenneme biz cennete ya da biz cehenneme sen cennete olmaz. Öteki dünyada sensiz eğlenceli olmaz :) Ortak bir yerde buluşmak lazım.
kimin nereye gideceğini kimse bilmiyor, ben bir sefer gittim. hani öteki taraf dediğiniz yere. karanlıktan başka hiç bir şey yok. hastane geri getirdiler. haber verenin, tutanın, yardım edenin hayatı güzelliklerle dolsun. ama bir cehennem varsa ve oraya gideceksem, bil ki benimle orayı paylaşanlardan daha az ateşte olacağım.

Vatana ihanet ! ,cehennemlik suçtur.Yapanlar ! ,kendilerini ! iyi bilir.Onların , Allah Allah demesi,Allah'ı kandımaz.Çünki,Allah,itoğluitleri tanır / biliyor Onları,Cennet değil,bok çukuru bekliyor.Hiç unutulmasın,yüce Allah,itoğluitlerin hepsini tanıyor ve ergeç,cezalarını verir / veree ceeek tiiirr.Onların,inanıp inanmasınının kıymeti harbiyesi yoktuur.Nokta.

Son düzenleme:
Vatana ihanet ! ,cehennemlik suçtur.Yapanlar ! ,kendilerini iyi bilir.Onların , Allah Allah demesi,Allah'ı kandımaz.Çünki,Allah,itoğluitleri tanır / biliyor Onları,Cennet değil,bok çukuru bekliyor.
değerli ustam, iyi bir insan olmak için kişinin bir şeye inanması gerekmiyor. eğer benim vicdanım- insanlığım, insanların haram dediği şeyleri kabul etmiyorsa. başkalarının hakkını yemiyorsam, küçükleri (sabileri) koruyup gözetiyorsam, elleri öpülesi benden büyük yaştakilere saygıda kusur etmiyorsam; benim bir şeye tapmaya ihtiyacım yok. ben insanım, tartışılabilir iyi ve kötü taraflarımla insanım. seversin sevmezsin ama ben insanım. diğer insanlar gibi ibadet etmem, içki içerim, sigara içerim, eskiden kumar da oynadım (hem de kumarlar, servet kazandım, servet kaybettim) evet kötü örneğim ama insanım. ben buyum, dinim var deyip yalan söylemiyorum. gerçek inanan herkese saygı duyuyorum. arada kitap filan diyen varsa, kur'an hala baş ucu kitabım, incil tam karşımda. kimse kitapsız diyemez çünkü hepsinden fazla okudum. insanlara yardım ederim, hiç kimseye adımı andırmam. evet ben kötüyüm, inançsızım. ben bileyim, bazen alan sabilerde bilmezler, yüzümü görmezler. bazen uzaktan izlerim o sabileri, gözlerindeki o ışıltı, o sevinç bana yeter. hani bir tanrı varsa o görüyor zaten. ben 4 yada 5 kere alkol tedavisi gördüm. işin hangi tarafı bilmiyorum ama hala içiyorum. çalmadım, hak yemedim, gücüm yettiğince insan sevindirdim. ve ben kendimi hala kötü görüyorum.

paskomya usta ben senin durumu tam kavrayamadım. Kuran başucu kitabım, incil tam karşımda diyorsun ama aynı zamanda inançsızım da diyorum. Tam olarak neye inanmıyorsun?

paskomya usta ben senin durumu tam kavrayamadım. Kuran başucu kitabım, incil tam karşımda diyorsun ama aynı zamanda inançsızım da diyorum. Tam olarak neye inanmıyorsun?
inanç çok farklı bir kavramdır. okumak ise bambaşka bir şey. bir kitabı kapağına bakarak ne özetini çıkarırsın, ne de iyi veya kötü dersin (diyebilirsin) . konuya değişik bir pencereden bakalım, kavgam kitabını okuduğum için kimse bana nazi diyemez yada hitler sempatizanı. aynı şekilde das kapitali okuduğum için de bana komünist diyemezsiniz. veya atsız okuduğum için de suçlayamazsınız. okumak cehaleti alır sözü burada geçerlidir. inanmak başka bir şey, okumak başka bir şey. şimdi git bir ortodoks hristiyana, barnaba'nın incilini okudun mu? diye sor. seni vurmazsa şanlısın. onun okuduğu da incil, senin söylediğin de incil. aradaki fark okuyabilmek, anlayabilmektir. olay burada benim inanmamam değil, inançsızlığım değil. kitap evet baş ucumda, takıldığımda açar okurum. bu beni islam dinine inanan birisi yapmaz değil mi? yada incil karşımda, takıldığımda onu açıp okumam beni hristiyan mı yapar? okumak, okumaktır anlamaktır. inanç ise kişiye özeldir kimseyi ilgilendirmez, kişiden başka. şimdi ben bu kitapları okuduğum için suçlu muyum? yada senin inançlarına inanmadığım için ben neyim? veya inançsız biriysem ben neyim? insan olmaktan başka bir sıfatım varsa bilmek isterim. renk hiç önemli değil. (rengin kelime açılımı yapmıyorum)

Forum istatistikleri

Konular
130,224
Kullanıcılar
453,419
Son üye
proje5

Yeni konular

Geri