Mübarek 3 Aylar Başlıyor

inanç çok farklı bir kavramdır. okumak ise bambaşka bir şey. bir kitabı kapağına bakarak ne özetini çıkarırsın, ne de iyi veya kötü dersin (diyebilirsin) . konuya değişik bir pencereden bakalım, kavgam kitabını okuduğum için kimse bana nazi diyemez yada hitler sempatizanı. aynı şekilde das kapitali okuduğum için de bana komünist diyemezsiniz. veya atsız okuduğum için de suçlayamazsınız. okumak cehaleti alır sözü burada geçerlidir. inanmak başka bir şey, okumak başka bir şey. şimdi git bir ortodoks hristiyana, barnaba'nın incilini okudun mu? diye sor. seni vurmazsa şanlısın. onun okuduğu da incil, senin söylediğin de incil. aradaki fark okuyabilmek, anlayabilmektir. olay burada benim inanmamam değil, inançsızlığım değil. kitap evet baş ucumda, takıldığımda açar okurum. bu beni islam dinine inanan birisi yapmaz değil mi? yada incil karşımda, takıldığımda onu açıp okumam beni hristiyan mı yapar? okumak, okumaktır anlamaktır. inanç ise kişiye özeldir kimseyi ilgilendirmez, kişiden başka. şimdi ben bu kitapları okuduğum için suçlu muyum? yada senin inançlarına inanmadığım için ben neyim? veya inançsız biriysem ben neyim? insan olmaktan başka bir sıfatım varsa bilmek isterim. renk hiç önemli değil. (rengin kelime açılımı yapmıyorum)
Yahu baba o kadar yazmaya kendini yoracağına deistim desen yeterdi 😂

Okumanıza lafım yok. Elbette Kuran okumak insanı müslüman, incil okumak hristiyan yapmaz. Her kitabın bir yazarı vardır. Kuranın ya da incilin yazarı kimdir? Yazarı olmadığını mı düşünüyorsunuz? Siz "hani bir tanrı varsa" diyerek varlığından şüpheniz olan bir tanrının kitaplarını baş ucu kitabı yapıyorsunuz. Garip.​

Okumanıza lafım yok. Elbette Kuran okumak insanı müslüman, incil okumak hristiyan yapmaz. Her kitabın bir yazarı vardır. Kuranın ya da incilin yazarı kimdir? Yazarı olmadığını mı düşünüyorsunuz? Siz "hani bir tanrı varsa" diyerek varlığından şüpheniz olan bir tanrının kitaplarını baş ucu kitabı yapıyorsunuz. Garip.​
İnanmak insanı mesuliyet sahibi yapar. İnanmanın mesuliyet kısmını yadsımak insana güya kafa ve beden rahatlığı verse de bu rahatlık malesef koyun rahatlığından başka birşey değildir. Herkes bu koyun rahatlığına talip.Hiç inanmıyorum diyene de Allah hidayet versin inşallah demekten başka yapabileceğimiz birşey yok. Tartışmanın dahi bence gereği yok.

internet denilen bir çöplük var. hani videoların olduğu siteler filan. şimdi ben link verirsem taraflı olur. en iyisi sen ara ve bul izle. "gerçeği bul" diye bir arkadaş var. kadir-i mutlak diyor. inan insanı incitmiyor. bazıları bodoslama giriyor, bu öyle değil. hani ben bu kitabı okuyorum da; bak bakalım kim yazmış? nasıl yazmış/yazdırmış. gibi şeyleri bir araştır. bizim buralarda bir laf vardır. "dinime küfreden bari müslüman olsa " diye. ben kimsenin dinine küfür etmiyorum.
bu arada @Under Ground usta, deist değilim. sadece tanrı inancı bende yok. inkar filan değil. okuduklarım, öğrendiklerim (doğru veya yanlış ) kişiye göre değişir. inanca saygı önceliktir. sizleri incitecek tek kelime etmedim etmem. çünkü insan kalbini kırmak benim inancımda, kitabımda yazmaz. sizinle aynı pencereden bakmasam bile. din dediğin benim için, korku imparatorluğunun yalanı. öldün mü, sadece ölürsün ve öteki taraf diye bir şey yok.

internet denilen bir çöplük var. hani videoların olduğu siteler filan. şimdi ben link verirsem taraflı olur. en iyisi sen ara ve bul izle. "gerçeği bul" diye bir arkadaş var. kadir-i mutlak diyor. inan insanı incitmiyor. bazıları bodoslama giriyor, bu öyle değil. hani ben bu kitabı okuyorum da; bak bakalım kim yazmış? nasıl yazmış/yazdırmış. gibi şeyleri bir araştır. bizim buralarda bir laf vardır. "dinime küfreden bari müslüman olsa " diye. ben kimsenin dinine küfür etmiyorum.
bu arada @Under Ground usta, deist değilim. sadece tanrı inancı bende yok. inkar filan değil. okuduklarım, öğrendiklerim (doğru veya yanlış ) kişiye göre değişir. inanca saygı önceliktir. sizleri incitecek tek kelime etmedim etmem. çünkü insan kalbini kırmak benim inancımda, kitabımda yazmaz. sizinle aynı pencereden bakmasam bile. din dediğin benim için, korku imparatorluğunun yalanı. öldün mü, sadece ölürsün ve öteki taraf diye bir şey yok.
Senin öteki dünya ve bu dünya hakkındaki görüşlerin malesef sadece zan ustam. Yani konuya dair şahsi görüşlerin. Senden daha kuvvetli deliller ile bu konuya yaklaşım getiren 124 000 insan var. Akıllı insan zannın değil delilin peşinden gider :) Kıçı kırık çocuğun biri şu mantar da zehir var yeme dese yahu iyi ki söyledin yoksa ölürdüm derdin. Ben kendi aklımca bunda zehir olma ihtimali yok demezsin. Ya da ulan bir kaç tanık daha bulayım belki zehirsiz çıkar da yerim de demezsin. Bazen kendi aklını kaldırıp kenara koyup başkalarının aklını da kullanmak lazım bence.

Son düzenleme:
Senin öteki dünya ve bu dünya hakkındaki görüşlerin malesef sadece zan ustam. Yani konuya dair şahsi görüşlerin. Senden daha kuvvetli deliller ile bu konuya yaklaşım getiren 124000 insan var. Akıllı insan zannın değil delilin peşinden gider :) Kıçı kırık çocuğun biri şu mantar da zehir var yeme dese yahu iyi ki söyledin yoksa ölürdüm derdin. Ben kendi aklımca bunda zehir olma ihtimali yok demezsin. Ya da ulan bir kaç tanık daha bulayım belki zehirsiz çıkar da yerim de demezsin. Bazen kendi aklını kaldırıp kenara koyup başkalarının aklını da kullanmak lazım bence.
hiç kimseye bana inanın, benim inancım demedim, demem. kime neye inanıyorsan inan, benim dostu veya düşmanım değilsin. inancın insanlıksa yanındayım, bunun dinle bir alakası yok. sadece insan olmakla alakalı. bana inanın benim görüşlerimi destekleyin gibi bir şey de söylediğimi zannetmiyorum. sizlere inancınız doğrultusunda insan olun derim. (haşa hiç bir şeyden büyük değilim). öteki taraf dediğimiz şey kişilere ve inançlara göre değişkendir. birilerine göre direkt cehennem, birilerine göre belki araftır. kim bilebilir ki? giden kaç kişi geri dönmüş? kaç kişi yaşamış? beyaz ışık yalanın kuyruklusu. yada ben o ışığı hak etmiyorumdur. kim bilir? yaşayan her kimse bu dünyada yapacaksa bir şeyler yapsın ve cenneti görsün.

İnanmak insanı mesuliyet sahibi yapar. İnanmanın mesuliyet kısmını yadsımak insana güya kafa ve beden rahatlığı verse de bu rahatlık malesef koyun rahatlığından başka birşey değildir. Herkes bu koyun rahatlığına talip.Hiç inanmıyorum diyene de Allah hidayet versin inşallah demekten başka yapabileceğimiz birşey yok. Tartışmanın dahi bence gereği yok.
Haklısın. Peygamberler kendi eşini, çocuğunu ikna edememişken... paskomya ustanın çok okuduğu, çok araştırdığı belli buna rağmen düşüncesi bu yöndeyse bizimkisi sinek vızıltısından öteye geçmez. Hidayet Allah tan. Bizim de sonumuz belli değil.​

hiç kimseye bana inanın, benim inancım demedim, demem. kime neye inanıyorsan inan, benim dostu veya düşmanım değilsin. inancın insanlıksa yanındayım, bunun dinle bir alakası yok. sadece insan olmakla alakalı. bana inanın benim görüşlerimi destekleyin gibi bir şey de söylediğimi zannetmiyorum. sizlere inancınız doğrultusunda insan olun derim. (haşa hiç bir şeyden büyük değilim). öteki taraf dediğimiz şey kişilere ve inançlara göre değişkendir. birilerine göre direkt cehennem, birilerine göre belki araftır. kim bilebilir ki? giden kaç kişi geri dönmüş? kaç kişi yaşamış? beyaz ışık yalanın kuyruklusu. yada ben o ışığı hak etmiyorumdur. kim bilir? yaşayan her kimse bu dünyada yapacaksa bir şeyler yapsın ve cenneti görsün.
Aynı noktaya geliyoruz yine ustam. Sen kendin düşünerek ve kafa yorarak bazı doğruları tesbit edip bazı sonuçlara ulaştığını iddia ediyorsun. El hak bazıları da çok doğru. Kimse yanlış demiyor. Bu dünya da aynı iddia da olup bir sürü insan peygamberler ile akıl yarışına girdi. Bunlar aptal insanlar mıydı? Hayır hepsi çok akıllı zengin ve çok mahir insanlardı. Hepsi vahye karşı akıl yürütme yarışına girdiler. Sonuçları hüsran oldu. Hem de hepsinin. Kazananı yok .
İnsanın kıt aklı malesef kainatın ( hadi senin için kozmos diyelim ) koca düzenini izahtan acizken kalkıp öte alemi nasıl çözüp izah edecek. Herhalde en kolayına kaçıp yok diyecek :)

Son düzenleme:
Aynı noktaya geliyoruz yine ustam. Sen kendin düşünerek ve kafa yorarak bazı doğruları tesbit edip bazı sonuçlara ulaştığını iddia ediyorsun. El hak bazıları da çok doğru. Kimse yanlış demiyor. Bu dünya da aynı iddia da olup bir sürü insan peygamberler ile akıl yarışına girdi. Bunlar aptal insanlar mıydı? Hayır hepsi çok akıllı zengin ve çok mahir insanlardı. Hepsi vahye karşı akıl yürütme yarışına girdiler. İnsanın kıt aklı malesef kainatın ( hadi senin için kozmos diyelim ) koca düzenini izahtan acizken kalkıp öte alemi nasıl çözüp izah edecek. Herhalde en kolayına kaçıp yok diyecek :)
Bu konuda yok, diğer konu da var :)
https://www.kontrolkalemi.com/forum/konu/yeni-yıl.155826/post-1034237

Forum istatistikleri

Konular
130,227
Kullanıcılar
453,422
Son üye
kkkkkkkssggvbhbjjnj

Yeni konular

Geri