Mühendis iş ilanları ile ilgili...şantiye..

kısaca eşşek arıyorlar..

eşşek diyip geçmeyin, 7 ekim 1856 da çıkan bi yönetmeliğe göre eşşeklere haftada bir gün izin hakkı tanınmış.Tatil günlerinde yük taşımaları yasak!!
Şantiye mühendisleri genelde 2 haftada 1 tatil yapıyor.Eşşek kadar olamadık.
 
eşşek diyip geçmeyin, 7 ekim 1856 da çıkan bi yönetmeliğe göre eşşeklere haftada bir gün izin hakkı tanınmış.Tatil günlerinde yük taşımaları yasak!!
Şantiye mühendisleri genelde 2 haftada 1 tatil yapıyor.Eşşek kadar olamadık.
aynen katılıyorum
 
o kötü bu kötü bir kişide şu iyi desin :)

herkes işte kimse işten kötü diye çıkmıyor peki neden bu kadar kötülediğiniz işlerde yıllarca çalışıyorsunuz ?

sorum her ne kadar hesap sorar gibi , tartışma amaçlı bir soru gibi gözükse de tamamen konuyu irdelemek amaçlı sorudur.

mesela iş ilanlarına bakıyorum sayfalar dolusu elektrik mühendisi aranıyor. aradıkları vasıflarda birbirlerinden pek farklı değil. acaba çalışma durumları da mı farklı değil ? (hadi bir tanesi bu şekilde hepsimi bu şekilde ?)
 
Kötülediğimiz işlerde niye çalıştığımız sebebi belli piyasa şartları, başka bir işede girsek şikayetler çok fazla değişmeycek. Malesef ülkemizde verim, çalışma saatlerinde ne kattığın değilde, çalışma saatlerin ne kadar uzun olduğuna göre değerlendiriliyor. işin teknik yönünden daha çok maddi yönü ağırlık veriliyor. Adam sana maaşını veriyor, saat 5- 6 ta işten çıkıp bide utanmadan cumartesi-pazar yatacak mısın? İnanın adamlarda mantık bu. İnşaat sektörü yani şantiyelerde durum vahim, emek sömürüsü acayip düzeye varmış durumda. Normal bir insan böyle bi çalışma şekli ortamını istemez, ah bazıları çok mutlyum diyebilir emin olun kendilerini kandırıyorlardır. Bu ülkede inşaat, harita, makina ve elektrik gibi mühendislikleri okuyan kişilerin şantiyelerde çalışma ihtimali oldukça yüksektir. Mesela elektrik mühendisi olup, haberleşme ve otomasyonu seçmeyen kişi ya fabrikada Bakım-üretim yada proje ve şantiyede çalışacaktır. %80 şantiye seçilir çünkü iş bulması diğerlerine göre daha kolaydır. İşe başlandığında bir bakılacak devamlı çalışma, sabahın akşamın karışıyor haftasonu diye bişey yok, cumartesi gününün tatil olduğunu bile unutuyorsun ki, pazar günleri bile iş günü senin için. Sonra bakıyorsun hayta böyle geçmez, başka alanlarda işe başlamaya bakıyorsun ama deneyimine şantiyecilik girmiş bi kere diğer kesimlerde iş görüşmesine bile çağrılma ihtimalin düşüyor. Bir iş görüşmesinde, cv me bakan yetkili, siz 2 yılda bir iş değiştirmişsiniz, üstelik şantiyelerde çalışmışsınız, bizim işimiz takım elbiseyi gerektiren bir iş gibi garip cümleler kurmuştu gözü önümde, anlayın şantiyede çalışanlar kişi nasıl algılanıyor. Zaten baktığınızda maddi durumu çok iyi olan bir ailenin yada spesifik özel üniversitelerden mezun kişileri şantiyede çalıştığını göremezsiniz, genellikle inşaat firmaların merkezinde çalışırlar. Pazar günü nişan alış verişi için izin isteyen mühendise proje müdürünün söylene söylene izin verdiğini gördükten sonra başka bişey demeye gerek var mı? Ah şantyeden kaçarsanız bir taahüt firmasında bir kaç şantiyeden sorumlu taşeron mühendisi daha düşük ücrete olursunuz ki bu şantiyede çalışan mühendisten bile daha ağırdır. Yani insanların bu şartlarda devam etmesinin sebebi başka seçeneklerin fazla olmamasıdır. Ben 7 sene sonunda kamuya geçerek bu emek sömürüsünden kurtulmuştum. Eğer kamuya geçemeseydim, küçük bir yemek ile ilgili iş yeri yada özel ders verme gibi bir mühendisin düşünmemesi gereken şeyleri düşünmeye başlayıp, bu işi sonlandıracaktım. Şu an Allaha şükür çok rahatım işim rayına oturdu hayatım rayına oturdu. Düzenli hayat ne demek , haftasonu tatili ne demek , insanca şartlarda ve saatlerde çalışmak ne demek olduğunu şimdi anladım, o geçen 7 yılıma gerçekten üzülüyorum.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,311
Mesajlar
925,194
Kullanıcılar
451,754
Son üye
vedatsever5454

Yeni konular

Geri
Üst