Mühendislerin Pozisyonları

anlys

Üye
Katılım
28 Şub 2012
Mesajlar
35
Puanları
1
Merhabalar,
Merak ettiğim bir konu var onu sizlere sormak istedim. Mühendisler bir firmada işe girdiklerinde çeşitli çalışma kollarına ayrılıyorlar üretim, tasarım, satış mühendisi vs vs. Bunları çok yerde duymuştum ve dün win 12 fuarında staj olanakları için şirketlerle konuştuğumda hangi pozisyonda çalışacaksanız ona göre ayrı şartlar oluşur şeklinde bir cevap aldım ve hangi pozisyonda çalışırsınız sorusuna cevap veremedim çünkü mühendislerin bu pozisyonlarını ve bu pozisyonlarda ne iş yaptıklarını bilmiyorum. Acaba bu pozisyonların ne olduğunu ve mühendislerin bu pozisyonlarda ne işlerle uğraştıklarını açabilir misiniz acaba?
 
bir mühendis için en ideal yer aslında arge olur ama malesef pek çok firmamız arge yapmak yerine hazır teknolojileri kullanıyorlar. ben üzerinde çalıştığım iki ayrı konum için bilgi vereyim ilk pozisyonum elektronik sistemlerin üretiminin yapıldığı bir firmada üretim mühendisliğiydi yaptığım yapılacak sistemlerin üretim ve kalite kontrolünün prosedürlere uygun olarak yapılmasını sağlamak ve uygun test prosedürlerinin oluşturulmasıydı. daha sonra Bakım üzerine çalışmaya başladım yaptığım iş çalıştığım firmalarda bakım işlerinin planlarının oluşturulması bu planlara uygun olarak bakım ekibinin sevk ve idaresi makine yedek parçalarının stok seviyelerinin belirlenerek yedek parça stoklarının takibi ayrıca firmadaki makinelerde yeni otomasyon sistemlerinin yapılması. bahsettiğim işler benim çalışmış olduğum alanlar farklı alanlardaki arkadaşlarda kendi deneyimleri ile yardımcı olacaklardır zannediyorum.
 
teşekkür ederim sağolun bana da yakın olan kısım üretim kısmıydı ama tabiki bunlarla sınırlı değildir diğer arkadaşlardanda yardım bekliyorum..
 

Forum istatistikleri

Konular
129,312
Mesajlar
925,225
Kullanıcılar
451,761
Son üye
trapcx

Yeni konular

Geri
Üst