amanında çalmış çırpmış patron olmuş ki öyle yapmasa patron olması imkansız evet imkansız maaşı 100 yıl biriktirsen de bir fabrika açamazsın. Bir şekilde yolunu bulmuş sınıf atlamış adamdır patron. Ordan çalayım burdan kaçırayım maaşları az vereyim vergiyi kaçırayım adamıdır. Bunun adı da kin değil sınıf mücadelesidir, hak mücadelesidir. Kimseye kişisel kin yoktur bunda ancak insanları günde 15 saat çalıştırıp asgari ücret verip üzerinden bir de milyonlar kazanıyorsa bir adam sömürüyor demektir. Sistemin içinde yaşayabilmek için köle olmak zorunda bırakılmış olabiliriz ancak kafalarımız da köleleşmemelidir. Onların verdiği vergiden çok daha fazlasını çalışan insanlar vermektedir. İş verme konusuna gelince biz üretmesek, çalışmasak neyin işi olacaksa
Arkadaşım alınmamanı umuyorum ama hayal aleminde yaşıyorsun , ne alması , ne çırpması , ne maaş biriktirmesi .
Bir adam senden daha zeki olacak , zekasını kullanacak ben bir makina yapayım kendi imkanlarımla diyecek , bu makinayı yapıp satacak , borç alacak edecek yine yapacak , batacak çıkacak yine yapacak , sonunda satılacak bunlar , talep artacak , talep artında
tek başına yapamıcak , yanına adam alacak adamın parasını verecek. Bu kavramların yüzyıl önce oturması lazımdı. Sen ise aldığı maaştan başka hiçbirşey düşünmeyen bir eleman olarak kaldığın yerde kalacaksın sonra işini büyütmüş binlerce makina yapan iş yapan patrona dil uzatacaksın.. .
Komünist şirinler düzeninde değiliz , eşitlik diye bir şey yok , hakeden çalışan alır. Ben gecemi gündümüzü verip çalışacam para kazanıcam iş kuracam sen gelip hırsız diyeceksin , Olur şey değil . Fırsat kollayan girişimci olan riske giren iş kurar eğer zekası varsa haketmişse büyütür. Bunu yapamayan maaş hesabı yapar sendika kurar . Demiyor muyuz ben kendimi kurtarayım maaşıma bakayım diye .
Şimdi açalım bütün üreticilerin geçmişini araştıralım , hepsinde zeki girişimci bir insanın zekasını kullanarak yaptığı makinaların cihazların satılmaya başlanmasıyla kurulduğunu büyüdüğü fabrikalar haline geldiğini görürüz günümüze.
Başka bir başlıkta gördük adamlar mezun 3 fazı bilmiyor . Benim çoğu arkadaşım da öle . Şimdi hiçbirşey bilmeden mühendis olan adamın neyine para verecen. Sonra gelip mühendislikte para yok dicek. Bilgiye beceriye sahip adamın zaten mühendis olmasına da gerek yok . Geceli gündüzlü çalışıp aldığı eğitimin üzerine birşeyler katan çıktığında 1 yılda maaşını 3bine getiren tanıdıklarım da var.
Biraz daha dikkatli düşünelim , neyin sendikasını kuruyorsunuz , Adam V = i *r öğrendikten sonra mezun olacak sonra gelip para yok diye sendika kuracak hakkım yeniyor diyecek , yok öle birşey .
Dünya ilerliyor teknoloji ilerliyor bunun gerisinde kalan insanlar 15 saat asgari ücrette çalışmaya mahkumdurlar . Tuğla taşıyacak adama da ihtiyaç var .
( yakında birşey bilmeden mezun olan mühendis tuğla taşıyan adama eşdeğer olacaktır)