Son 10 yıldır Teknik Eğitim Fakültesinden mezun olan bireylerin sadece %5'i Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğretmen olarak istihdam edilmiştir. Diğer Teknik Öğretmenlerin büyük bir kısmı ise piyasada özel sektörde çalışmaktadır. Teknik Öğretmenlerin ünvan ve daha başka gerekçelerden dolayı iş bulmaları gerçekten çok sıkıntılı. Ancak lisans düzeyinde eğitim almalarına karşın özel sektörde çoğu kez teknisyen sıfatıyla çalışmaktadırlar. Amerika, Avusturalya gibi ülkelerde Teknoloji Fakülteleri vardır ve akreditasyon açısından Teknik Eğitim Fakültesi programları ile eşit değerdedir. Bu ülkelerde Teknoloji Fakültelerinden mezun olanlara Teknoloji Mühendisi ünvanı verilmektdir. Özel işletmelerde mühendis sıfatıyla daha rahat iş bulmaları için teknik öğretmenlerin mağduriyetlerinin bitirilmesi gerekiyor kanaatindeyim.
Ek olarak, Girne Amerikan Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turhan ÇİFTÇİBAŞI'nın fikirlerine tamamen katılmamak münkün değil. Türkiye'de benzer uygulamalara mutlak geçilmelidir. Ekte sunuyorum.