Merhabalar,
Ben
Elektrik hakkında sadece nasıl daha verimli olunur fikrinin tek başına iyi bir fikir olmadığını düşünmekteyim. Enerji kaynaklarının keşfi ve icadı gibi konularda kafa yoran beyinlere ihtiyaç vardır. Elektriğin(enerjinin) farklı yöntemler ile daha ucuza mal edilebilmesinin yolları aranmalıdır. Klasik fizik bizleri belli dar kalıplara sokmaktadır. Newtonun enerjinin korunumu kanunu henüz geçerliliğini korumaktadır. Dolayısı ile bizler vardan yok yokdan var olmaz diyoruz. Bu yasaya göre ancak enerji dönüşümü vardır. Bu yasanın günün birinde tarih olacağına inanıyorum. Fakat buna azmetmiş parlak beyinlere ihtiyaç var. Geçmişte asla değişmez denen bazı fizik kurallarının nasılda aslında yanlış oldukları anlaşılmıştı, günün birinde newtonun da tarih olmasını gönülden istiyorum. Her ne ise..
İnsanoğlu genelde çevresindeki gözlemlediği tabiat olaylarını taklit ile icat yapıyor. Buna binaen
güneşteki sonsuz(göreceli) helyum-hidrojen döngüsü günün birinde taklit edilebilir ise bu bizler için oldukça sevindirici olacaktır. Bunun gibi son zamanlarda hidrojen peroksitin dönüşümden yararlanılarak yapılan denizaltı(air independent propulsion-havadan bağımsız tahrik) sistemleri geliştirildikleri takdirde umut vereceklerine inancım tamdır. Bu sistem güneşteki helyum ve hidrojen döngüsünü hatırlattığı için bahse konu olmuştur yoksa günümüz itibari ile astarı yüzünden çok pahalıya gelmektedir.
Prensip olarak tabiattaki herşeyin bir sonu vardır ve olmalıdır. Bu bağlamda sonsuz enerji de görecelidir. Henüz maddenin tüm sırlarını keşfetmiş olduğumuz söylenemez. Yukarıda bu konu başlığını açan arkadaşımız bu meselede fikir yürütmenin ilk basamağına ulaşmıştır. Umarız ki konu hakkında detaylı bilgi sahibi olup gerçekten farklı ve orijinal bir keşfe ulaşır.