Müstakil yeni ev için sayacın bahçe dışına konulması zorunlu mu?

Merhabalar, forumda yeniyim.

Aydın'da müstakil bir ev yaptırıyoruz. Elektrikçimiz bize sayacın ve panosunun bahçenin dışına kapının yanına konması gerektiğini söyledi. Ama bu bana çok saçma geliyor ve açıkçası çevrede dışarda panosu olan pek ev görmedim.

Panonun evin dışında olması; hem hırsızların elektriği keserek güvenlik kameralarını devre dışı bırakarak eve girmelerini kolaylaştırabilir, hem de evde yokken çocukların ya da kötü niyetli insanların sigortadan elektriği keserek buzdolabı-dondurucudaki gıdaların bozulmasına sebebiyet verebilir.

Konuyu araştırdığımda internette pek bir bilgi bulamadım. Ancak TEDAŞ'a ait KABLO BACASI VE ENERJİ ODASININÖLÇÜ VE DETAYLARI İLEUYGULAMA ALANLARINA İLİŞKİN ESASLAR kılavuzunda "Tek aboneli yapılarda elektrik sayacı sayaç panosu içerisinde abonenin kendi kapısı yanında dışarıya konulacaktır" şeklinde bir madde var. Bu maddede sözü edilen kapı yanı dışarı diye bahsedilen alan evin giriş kapısı mı yoksa bahçe kapısı mı sizce?

( https://www.tedas.gov.tr/FileUpload/MediaFolder/3820ce54-089c-4a76-950e-f93b7bab1a4d.pdf )

aydem yeni adı adm, bildiğiniz bütün duaları edebilirsiniz. son teknoloji geliştirdiler uzaydan uydu ile sayaç okuma teknolojisi, evin duvarına bahçe içine, sayacı alırsanız koyarsanız okuyamıyormuş. işin şaka tarafı o, gerçek amaç saate müdahale edilmemesi, kendisi geldiğinde saati okumak, kesmek gibi işlemlerde ev sahibi ile muhatap olmak istememesi.

Bu kanun yönetmelik işlerinden tam anlamam.
Proje çizen ve onayı .

Normal vatandaş düşüncesi.
Binalarda kapısının girişi içinde .

Bahçeli .
Dağıtım şirketleri sayaç okunmasında sorun çıkıyor ve kontrolu güç diye bahçe kapısı önünde konulmasını istiyor.
Dediğiniz gibi biri sigortayı kapatabilir.

Düşünsem özel pano.
Zaten kofre dışarıda ( baş ana sigorta )
Kalın kaliteli plastik pano olacak .

Plastik pano olmassa 30mA kaçak akım koruma rölesini buraya koydururlar sanırım düşüncem riski azalmak için.

Bu pano çift taraflı olacak ön tarafta sadece sayaç arka tarafa ana sigortalar giriş çıkış , 300mA kaçak vs gibi.

Çift taraflı mühürlemesi yapılacak
Dağıtım şirketleri düşünmesi gerekir.
Kabul edilir mi sorun burası.
Hazır dediğim hazır pano yoktur sanırım Kabul edilse bulmakta sorun .
Çift pano ?

Kolay Gelsin Sağlıcakla.

Sayac-panosu.jpg

Son düzenleme:
Kocaeli/Kandıra bölgesinde de okuyucuların uğraşmaması için hem su hem de elektrik sayaçları kapalı yerde olmayan, yol kenarına konulması gerekiyor. Doğalgaz sayaçlarını bilmiyorum. Henüz bizim köye doğal gaz gelmedi. 10 küsür senelik evlerin kapalı alanlarındaki sayaçlar okunamıyor. Sahipleri tüketimleri bildirerek ödeme yapıyor.

Kocaeli/Kandıra bölgesinde de okuyucuların uğraşmaması için hem su hem de elektrik sayaçları kapalı yerde olmayan, yol kenarına konulması gerekiyor. Doğalgaz sayaçlarını bilmiyorum. Henüz bizim köye doğal gaz gelmedi. 10 küsür senelik evlerin kapalı alanlarındaki sayaçlar okunamıyor. Sahipleri tüketimleri bildirerek ödeme yapıyor.
merak etme yakında gelirler, bir de rant bölgesi olursa bak nasıl akıyorlar.

Bu ay okumadılar .
Her ay okunan yer .
Elektrik dağıtım şirketi elemanı değişmiş kapalı yazmış geçmiş .

Burası Türkiye ( hiç sevmediğim cümle )
Doğal gaz sayaçını hazır kartlı yaptılar ( kobaylık deneme yeri imiş )
Şimdi geriye dönüş
1 - Arızalar ve beceriksizlık .
2 - Ön ödemeli olduğundan parası olan zamlardan fazla etkilenmemek gaz kontur dolduması d.gaz şirketine zarar .
Sonucunda d.gaz kontur alım kısıtlaması
Sayaç değişim ücretsiz .
İlk takılan diğital sayaç . ( hazır kartlı )
Örneğin varsayım şimdik sayaçtan eski kartlı sayacın parası ile 3 adet mekanik sayaç alınır
Ver o zaman farkı ödesene .
1. yönetim artı kazık ( fazla karıştırmayım )
2 . yönetim artı kazık ( fazla karıştırmayım )
Olan vatandaşa oluyor .
Tabiki vatandaş yöneticiler oluyor tuzu kuru için sorun yok .

Kolay Gelsin Sağlıcakla ...

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
130,240
Kullanıcılar
453,458
Son üye
Ferhat Şenyurt

Yeni konular

Geri