Müze Isı ve Nem Otomasyonu

aliplc

Üye
Katılım
1 Mar 2007
Mesajlar
356
Puanları
1
Yaş
53
Arkadaşlar merhaba,
bağımsız oda ve bölmeleri bulunan müzede nem ve sıcaklık iklimlendirme sistemi için tavsiyeniz nedir. sistemde plc ve Scada kullanacağız. hassas olarak pıd ile yapılacak çalışmada uygulama yapan veya bilgisi olan arkadaşların tecrübelerine ihtiyacımzı bulunmaktadır.

Müzede bulunan bölmelerin her biri için bağımsız nem ve ısı kontrölü olacak. Isıtma ve nem de merkezi sistem olacak.

oda ve bölmeler cam ve betonarme olarak yapılmıştır. dolayısıyla cam bölme ve betonarme bölmelerin ayrı ayrı nem ve ısı takibi yapılması gerekiyor.

bu konuda fikirlerini paylaşacak arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Havalandırma kanal projesi varsa ve onu paylaşırsanız, onun üzerinden daha iyi fikirler verilebilir diye düşünüyorum.
 
Her odanın alanı , tüm binanın projesi , her mahalin sıcaklık ve istenilen nem bilgileri olmadan bu soruya şu ürün olur denilemez. Bu bir projedir ve üzerinde çalışma gerekir. Ayrıca her odanın nemi ayrı olacaksa tek bir cihaz düşünülemez. Maliyet çok yüksek çıkacağını düşünüyorum.

Kolay gelsin.
 
sevgili serkan bağımsız bölümlerin farklı nem ve ısı ile kontrolü tek bir cihaz ile mümkündür
(cihazdan kastım özel tasarım nem santrali )
 
birden fazla mahalin nemi alınacak ise herhangi bir mahalin nemi veya sıcaklığı istenilen seviyeye geldiğinde sistem nem alma amaçlı çalışmayı bırakıp mahalin soğutulması veya ısıltılması gerekiyor ise bu ihtiyacını cevaplamak için çalışır ve sıcaklık ihtiyacı karşılandığında ise hedefe ulaşılmış olur
bunu yaparken o mahalin ortam hava basıncıda kontrol edilebilir
ortam hava basıncı negatif veya pozitif herhangi bir değerde sabitlenebilir ...
 
Bildiğim kadarıyla tek bir şartlandırıcı örnek verirsem bir klima santrali ısıtma soğutma yada nem alma nemlendirme fonksiyonunu yerine getirir. Bu konumda birden fazla mahali besleyen tek bir santral ile her mahali ayrı şartlandırmak mümkün değildir diye biliyorum.

Ancak sizin bahsettiğiniz konuyu tam anlamadım. O yüzden yanlış bilgilendirme yapmak istemiyorum. Konuyu bilgilenmek için takip edeceğim. Faydalı bir konu olacak.

Kolay gelsin iyi çalışmalar.
 
bahsettiğim bilinen klima santrali değil zaten
birden fazla mahalin aynı anda ısıtılması & soğutulması & nem ve hava basıncını kontrol eden özel bir tasarım ve uygulanıyor
konu daha anlaşılır olsun 5 ve üstü yıldız otellerde yılın 365 günü her odada aynı anda ısıtma veya soğutma yapılır
yani ocak ayında x numaralı odadaki müşteri oda termostatını 15 dereceye getirdiğinde x oda konforu 15 dereceye gelir
veya ağustos ayında z odasındaki müşteri oda sıcaklığını 35 dereceye getirdiğinde dış sıcaklık 28-30 derece olmasına rağmen oda sıcaklığı 35 derece gelir
 
Syn milanos; bu özel tasarımı ve kullanılan cihazları gösteren örnek bir şema çizebilir misiniz?
 
Benim bildiğim bir mahal şartlandırılırken seçilen serpantin boyut ve özellikleri havanın psikometrik diyagramında mahal havası ile istenilen özellikler işaretlenir. Bir kapasite çıkartılır.

Bu hesaplamanın sonucunda çıkan kapasitelerde serpantinler bir hedefe çalışır.

Bir santral aynı anda iki mahale 1. mahali %50 nem şartında 18 dereceye 2. mahali ise %35 nem 26 dereceye ulaştıramaz. Evet bağlı olduğu mahali bir santral ısıtırken diğer santral ile başka bir mahali aynı anda soğutabilir v.s. şartlandırılabilir. Tek bir cihaz ile iki farklı şartlandırma sağlanamaz.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…