Müze Isı ve Nem Otomasyonu

tek bir cihazdan sadece nem alma santralinden bahsediyorsanız elbette yapılmaz
soruya yardım isteyen arkadaş birden fazla bölümü olan bir müzenin sıcaklık ve nem kontrolünü nasıl yapabilirim diyor
bu spesiyal bir talep
yani ocak ayında otel odasında kalan bir müşterinin klima istemesi gibi
yukarıda bahsettiğim gibi 5 ve üzeri yıldızlı yeni otellerde yaz kış Chiller ve kalorifer kazanı sürekli çalışır
odada çift tesisat çift batarya vardır
müşteri kışın soğuk istiyor ise Chiller suyunu yazın sıcak istiyor ise kalorifer suyunu fancoiller kullanır
benim cevabım ise bu talebin denenmiş ve uygulanmış halini biliyorum ve standart nem alıcı veya klima santrali bu ihtiyaca cevap vermez
aynı şase veya ayrı şaseler üzerine toplanmış ısıtma & soğutma & nem alma santrallerinden her mahale 1 adet emiş kanalı 3 adet üfleme kanalı olmalı
1nci üfleme kanalı mahalin soğutulması için
2nci üfleme kanalı mahalin ısıtılması
3ncü üfleme kanalı ise mahalin nemlendirilmesi görevini yapar
bütün bu tesisat ve bağlıüniteleri tek bir PLC tarafından kontrol edilir
hangi mahalin havası soğutulup aynı zamanda nem oranı yükseltilecek ise
hem soğutma yapılır hemde nem yükseltilir
veya tam tersi mahalin soğutmaya değilde ısıtmaya ihtiyacı var aynı zamanda nem oranının yükselmesi veya düşürülmesi gerekiyor farketmez
yapabilirsiniz.
talep spesiyal olduğu için standart klima santrali ile cevap verilemez öyle birşeyde yazmadım...

ısıtma & soğutma& elektrik& elektronik kombinasyonu ile yapılamayacak bir şey yok
yeterki ne yapmak istediğinizi bilin ve isteğinize uygun senaryonuz olsun...

Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
sevgili serkan bağımsız bölümlerin farklı nem ve ısı ile kontrolü tek bir cihaz ile mümkündür
(cihazdan kastım özel tasarım nem santrali )

4 borulu fan coil uygulamalarını gördüm. iki adet yan yana odadan biri ısıtma yaparken diğeri soğutma yapabiliyor. Ancak bahsettiğiniz gibi bir klima santral uygulamasını hiç görmedim.

Ben yukarıdaki mesajınızda yazdığınız tek bir cihazla ibaresine takılmıştım. Son açıklamanız daha net oldu.

Yapılabilirliğini düşününce olağan üstü bir durum ise evet yapılabilir. Haklısınız.

Teşekkürler.

4 borulu fan coil uygulamalarını gördüm. iki adet yan yana odadan biri ısıtma yaparken diğeri soğutma yapabiliyor. Ancak bahsettiğiniz gibi bir klima santral uygulamasını hiç görmedim.

Ben yukarıdaki mesajınızda yazdığınız tek bir cihazla ibaresine takılmıştım. Son açıklamanız daha net oldu.

Yapılabilirliğini düşününce olağan üstü bir durum ise evet yapılabilir. Haklısınız.

Teşekkürler.
mahal birden fazla ve her mahalin sıcaklık ve nem ihtiyacı farklı olduğu için dıştan bakıldığında aynı şase üzerine toplanmış gibi görünebilir ama içerisinde yukarıda bahsettiğim özellikler ve kontrol sistemi olmadan yapılamaz
mutabık kaldığımıza sevindim
hayırlı geceler...

Arkadaşlar merhaba,
bağımsız oda ve bölmeleri bulunan müzede nem ve sıcaklık iklimlendirme sistemi için tavsiyeniz nedir. sistemde plc ve Scada kullanacağız. hassas olarak pıd ile yapılacak çalışmada uygulama yapan veya bilgisi olan arkadaşların tecrübelerine ihtiyacımzı bulunmaktadır.

Müzede bulunan bölmelerin her biri için bağımsız nem ve ısı kontrölü olacak. Isıtma ve nem de merkezi sistem olacak.

oda ve bölmeler cam ve betonarme olarak yapılmıştır. dolayısıyla cam bölme ve betonarme bölmelerin ayrı ayrı nem ve ısı takibi yapılması gerekiyor.

bu konuda fikirlerini paylaşacak arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim

Bize böyle bir proje geldi askeriye arşivi için bir firma yapmış fakat istenilen degerleri alamamışlar
işin içine nem girdigi zaman olay karışıyor
her mahal için ayrı tasarım mantıklı bir çözüm
biz bunun için istenen sıcaklık ve nemde çalışan kompakt bir sistem tasarladık
tabi mahalin incelenip daha degişik bir tasarım yapılabilir

bahsettiğim bilinen klima santrali değil zaten
birden fazla mahalin aynı anda ısıtılması & soğutulması & nem ve hava basıncını kontrol eden özel bir tasarım ve uygulanıyor
konu daha anlaşılır olsun 5 ve üstü yıldız otellerde yılın 365 günü her odada aynı anda ısıtma veya soğutma yapılır
yani ocak ayında x numaralı odadaki müşteri oda termostatını 15 dereceye getirdiğinde x oda konforu 15 dereceye gelir
veya ağustos ayında z odasındaki müşteri oda sıcaklığını 35 dereceye getirdiğinde dış sıcaklık 28-30 derece olmasına rağmen oda sıcaklığı 35 derece gelir
Yoo yooo yoooo,
Bu yanlış, işin içine nem ve farklı mekan ısıtma soğutma girer ise, bunu yapamazsınız.
VRF mi bu ya? Nedir yani..
İnsanlar boşa mı para harcıyorlar?
Madem farklı mekanlar tek bir cihaz ile ayrı ayrı set noktalarına ulaştırılabiliyor, neden o zaman AVM lerde, hastanelerde, otellerde, konferans salonlarında onlarca iklimlendirme cihazı kullanılıyor?
@milanos bence burada bir hata var?
Emin misin? Bize bir örnek uygulama gösterebilir misin peki?

Yoo yooo yoooo,
Bu yanlış, işin içine nem ve farklı mekan ısıtma soğutma girer ise, bunu yapamazsınız.
VRF mi bu ya? Nedir yani..
İnsanlar boşa mı para harcıyorlar?
Madem farklı mekanlar tek bir cihaz ile ayrı ayrı set noktalarına ulaştırılabiliyor, neden o zaman AVM lerde, hastanelerde, otellerde, konferans salonlarında onlarca iklimlendirme cihazı kullanılıyor?
@milanos bence burada bir hata var?
Emin misin? Bize bir örnek uygulama gösterebilir misin peki?
önce konu ile ilgili yazılanları baştan aşağı okuyun sonra konuşalım

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
129,702
Kullanıcılar
452,406
Son üye
catarb

Yeni konular

Geri