bir de soru mantıksız,
x ve y'yi tanımlayışınız ve anlatımınız ile birbirlerine bağımlı değişkenler haline getiriyorsunuz ve bu durumda yoruma açık bir soru ortaya çıkıyor ki gerçek söz konusu olduğunda yoruma açık sonuçlar varsayım olur sonuç sayılmaz.
Merhabalar, yüzeysel ve bir o kadar seviyesiz bazı arkadaşların yorumlarından sonra konudan soğuduğum için cevap veremedim.
Sizi anlıyorum. Termodinamik dersinden en yüksek puanı alan bir arkadaşın bakış açısından değerlendirildiğinde üzerine düşünülecek ve şüphe uyandıracak bir konu yokmuş gibi görünebilir.
Sorunun size mantıksız gelmesi sanırım benim suçum ve yeterince detaylı anlatmadım. İnternette sörf yapan birinin 5-10 dk lığına ilgisini çeken bir konuda üzerine fazla düşünmeden yaptığı yorumlarla konu açıklığa kavuşmuyor.
İnternette sonsuz enerji devridaim makineleri ile ilgili yazıları okurken öncelikle bunun mekanik olarak şimdiye kadar yapılıp yapılmadığını araştırıyordum. Şu yazı oldukça dikkatimi çekti.
Orffryreus'un Tekerleği -
https://zamanmakinasi.webnode.com.tr/news/bir-devri-daim-makinesi-hikayesi/
Bundan 300 yıl önce yapılmış bir tekerleğin tarihte çalıştığı gözlenen tek devridaim makinesi olduğu iddia ediliyordu.
Orffyreus Wheel - (Bessler Wheel)
Sistemi ve benzerlerini araştırmaya başladım. Bunun nasıl olabileceği ile ilgili bazı videolarla karşılaştım. Youtube da izlediğim bir videoda gördüm ki bu bir arkadaşın daha dikkatini çekmiş ve yöntemi açıklamak için derme çatma bir sistem kurmuş.
Sistemini tamamladığında bu videoyu eklemiş.
Anlayacağınız üzere sistemin adyabatik olması arzu edilen bölümü sağ tarafıdır. Sağ tarafa bu haliyle az bir enerji ilavesiyle (bkz: Bedini Pendulum) sarkaç hareketine başlatıldığında sol tarafında ciddi bir osilasyon oluşuyor.Oluşan bu osilasyonu da
Elektrik enerjisine çevirip bununla sağ taraftaki bedini sarkacını besledikten sonra geriye fazladan enerjimiz kalıyor ve arkadaşta bununla sisteme 12 led bağlayıp sistemin hiç durmadan çalıştığını gözlemlemiş.
Sağ tarafa uygulanan elektriğe x (input), sol taraftan alınan enerjiye y (output) dersek bu örnekte görüldüğü üzere
y > x diğer bir değişle output > input oluyor. Ayrıca x ve y arasında doğrudan bir bağıntı olmadığı, bağımsız yada yarı bağımlı değişkenler olduğu da dikkatinizi çekmiştir. Açıklamaya çalıştığım durum bundan ibaret.
Sonuç olarak bu bütün elektrik ihtiyacımıza cevap verecek kadar önemli bir çalışma olmasa da bir sistemde output enerjinin input enerjiden fazla olabileceğini göstermesi bakımından önem taşıyor.
Çok farklı şekillerde nereden geldiği tespit edilemeyen bir çok enerji türü var. Örneğin sıradaki videoyu izlersen küçük bir mıknatıs, bir yay ve ucunda küçük bir metal halka ve yay ile mıknatıs arasına koyulan bir yalıtkan kullanılarak bir çeşit elektrik akımı oluşmuş ve bununla küçük bir led ampülü yakabiliyorlar. Buna Magnetic Resonator diyorlar. Buna benzer bir çok icat yapılmış ve kimse açıklayamıyor.
https://www.youtube.com/watch?v=iYG5-T0135E
Başlangıçta bunun etraftaki radyo dalgalarını elektrik akımına çevirdiğini sanmıştım ancak sistemi ıssız bir adada yinelemişler yine çalışmış.
Benzer şekilde yine Kapanadze jeneratör (Kapagen jeneratörü) isminde bir alet var ki tam derde deva 44W inputla 100 kW elektrik alabilmişler. Tabi buradaki fazla enerji, yoğun araştırmalarımdan sonra öğrendimki yer küreden geliyor. Kapagen jeneratörü ilk olarak Tariel Kapaanadze isminde Gürcü bir adam bulmuş. Youtube da bir çok videosu var. Türkler bu konuya çok ilgi göstermişler. Bu paylaştığım videoda testlerini yapıyorlar.
Bu enerji güneyden kuzeye doğru akan 6-18 inch boyunda dalgalarla seyreden elektro manyetik dalgalardan oluşuyormuş. Cihaz bunu kuzey güney doğrultusundaki aralarında 10m mesafe olan iki toprak hattı ile elde edebiliyor.
Bu konu ile ilgili yeni bir başlık açmayı düşünüyorum. İlgilenenlerle nasıl çalıştığını çözebiliriz.
Bu enerjiyi anlatan ingilizce kaynak ;
"
This energy field is green, 6-18 inches high, and flows in waves
from south to north. The waves have tremendous amounts of energy.
Initial Tests With Clairvoyants
In August of 1995, I conducted tests with clairvoyants and clairsentients
(sensitives) to get more information to corroborate my experience;
namely, is there some type of energy field near the earth and what are it
characteristics? These first tests were conducted without telling the
sensitives of my experience or of the energy field. They were asked to
examine the higher/finer energy levels near the earth's surface and
determine what they could sense/see.
Results from the tests with the sensitives are as follows:
• There is an apple green colored energy field at the surface of
the earth with waves going through this energy field
The energy color was close to the color of a Granny Smith
apple. Clairvoyants said the green energy was difficult to see in
bright light but oasy to feel.
The energy varies from 6 to 36 inches in height above the
surface of the earth.
The waves move from south to north.
The wave crests are 15 - 18 inches apart and the peak of the
waves was about 4 - 5 inches in amplitude. The waves go
along for a small distance of 3 or 4 feet and then break up into a
series of shorter (i.e., higher frequency) waves with the same
amplitude. There may be breaks in the flow between the larger
and smaller waves but this was not verified.
Visual detection was most easy in early morning at dawn or just
before sunset in the evening.
Clairsentients experienced no difficulty in feeling the level of the
energy.
There is a huge amount of energy in the waves and the energy
is actually moving like the energy moves in an ocean wave.
Weather conditions such as wind do not affect the green energy
flow.
• The green energy field is not the same as the earth grids.
In all my research, I have never run across any description of a flowing
field of green energy at the surface of the earth. The green energy goes
from a minimum of 6 inches to a maximum of three feet above the
earth's surface depending on time of day and local environmental
conditions. The fact that the field goes from south to north indicates a
possible magnetic or polar connection with the green energy."
Daha detaylı bilgi için;
http://www.free-energy-info.com/Utkin.htm