Sizin burada yazılanlara alınmamanız lazım ki bunu göze alarak fikirlerinizi çalışmalarınızı forma koymuşsunuz.O yüzden rahatsız olmamalısınız.Sayın mardahan teşekkürler tam olarak ifade edemesemde insanlara nötr şeyler vermeyin derken bunu kast ettim.
Engel olmayın. Fikrinizi söylediniz teşekkür ederiz. Ama ben devam ediyorum. Benim Yaptığım ufakta olsa neodyum mıknatıslı motorum 880 devir gibi dönüyor. buda benim cnc tezgahında yapılan işlemler için verdiğim yanlış ölçülerden kaynaklanıyor.
Rotor ile gövde arasında 1mm den fazla boşluk ve kapaklı kendinden yağlı rulman kullandım.
Bayram bitimininde rotor ve rulmanları değiştirdikten sonra Allah nasip ederse Bittiğinde Fotoğrafları göndereceğim.
Dişli sistemini ilerde yapıcam Allah nasip ederse. Sizlerde ne olur ne olmaz takip edersiniz.
hoş inkar etmek huy aldıysa kanıt bile inkar edilir..
Arkadaşlar bu tarz çalışmayacağı kanıtlanmış gereksiz projelerle vakit kaybetmeyelim, enerji vardan yok yoktan da var edilemez.Bunu ilkokulda görüyoruz, lisede görüyoruz üniversite okuyan arkadaşlardan termodinamik dersi alanlar sanki hiç bilmiyormuş gibi bir daha görüyor anlıyor.
Gelelim manyetik motor meselesine, o motor(!) hareket etse dahi ucunda bir yük döndürebilmesi mümkün değil, bir Elektrik motoru ne zaman güç üretir miline yük bağlandığı zaman boşta güç üretir mi hayır üretmez.Mıknastıslar ile yapılan sistem dönse dahi anca kendisini döndürebilir o da kısa bir süre ucuna bir tane enerji harcayan bir alternatör veya minicik bir su pompası bağlayında görün.Bir arkadaş alternatör döndürmüş, alternatörün çıkışına iki tane ön far ampülü bağlayın sonra paylaşın forumda sonuçları gidipte bir ton para harcayıp cnc de tornada frezede dişli falan yaptırmayın.
başka bir konu forumunda paslanmaz saf çelikin bu etkiyi kaldırdığı veya çok azalttığı gibi bir şey yazılıydı. bilgisi olan veya test edebilen varmı ?
bu mıknatısların etki gücünü azaltabilen bir malzeme olabilseydi, sadece itme gücü ile çark sürekli döndürülebilirdi. ama bu mıknatıslar benim bildiğim herşeyi delip geçiyor.