Mıknatısla Elektrik Üretme

git oku öğren gel!!!! İnsanın bile yediği yemek kimyasal enerjiye çeviriliyor arkadaş. Nasıl bi eğitim aldın sen çok merak ediyorum

Adam inançsız balığın içinde dinamomu var diyor sende kalkmış içindeki kimyasal enerji harekete dönüşüyor diyorsun. Şimdi bu iki zihniyet arasında ne fark var??? Ben inançsız değilim demekle olmuyor o ağzından çıkan laflara dikkat edeceksin ne anlama gelmiş durup düşüneceksin !
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Adam inançsız balığın içinde dinamomu var diyor sende kalkmış içinde kimyasal enerji harekete dönüşüyor. Şimdi bu iki zihniyet arasında ne fark var???
Fark ne biliyormusun bende adama elektrik illa dinamoyla olmaz diyorum. Onun başka yolları da var. Bu yolları da yaratan Allahtır diyorum
 
Yaratması bol olan Allah enerji dönüşümünü yaratarak ne kadar kudretli olduğunu '' görmek isteyene '' delil olarak sunmuş
 
Yaratması bol olan Allah enerji dönüşümünü yaratarak ne kadar kudretli olduğunu '' görmek isteyene '' delil olarak sunmuş

Dönüşüm zaten bilimsel olarak bilinen olay burada iman ; kaynağın Allah olduğunu bilmek ve bunu vurgulayarak ön plana katıp ifade etmektir. Ateistler sürekli dönüşümden bahseder kaynak ifadesinden bilinçli olarak kaçarlar bende sizi bu konuda uyarmak istedim olay budur.
 
Dönüşüm zaten bilimsel olarak bilinen olay burada iman ; kaynağın Allah olduğunu bilmek ve bunu vurgulayarak ön plana katıp ifade etmektir. Ateistler sürekli dönüşümden bahseder kaynak ifadesinden bilinçli olarak kaçarlar.
Hiç şüphesiz kaynak Allahtır. Zaten bilimde ilerleyen bir insan bu kadar mükemmel bir sistemin tesadüf olamayacağını göremiyorsa ya kördür ya da art niyetli
 
Daha öncede dedim ben sizin imanınızı sorgulamıyorum böyle birşey söz konusu değil. Bu konular çok hassastır söylenen lafları çok dikkat ederek söylemek lazım gizli şirke düşmemek lazım. Niyetim kötü değil sadece uyarmaktı.
 
Uyarınız için teşekkür ederim. Yüce Allah akledenleri tefekkür edip düşünen kullarını sever. O yüzden düşünmek bilimle ilgilenmek güzel şeylerdir. Bende saygıdeğer arkadaşımıza bu olayı dilim döndüğünce bilimle açıklamaya çalıştım.
 
Hz. Peygamber bir gün kutlu sahabilerine sorar:

– Gıybet nedir bilir misiniz?

Ashabı, Hz. Peygamber’in bir mesaj vermek istediğini anlayarak:

– Allah ve Rasulü daha iyi bilir, derler. Hz. Peygamber de şöyle buyurur:

– Gıybet, kardeşin hakkında, onun hoşlanmayacağı birşeyi söylemendir.

Oradakilerden bir tanesi:

– Ya Rasulullah! Ya söylediklerim kardeşimde varsa, diye sorunca şu cevabı verir:

– Eğer dediklerin onda varsa gıybet etmiş olursun. Şayet yoksa, bu sefer de iftira etmiş olursun.(Beyhakî)


Ben imzama uymadım kusura bakma hakkını helal et. Kusur arayıp bunu yüze vurmak kusurlu kişilerin işidir.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,466
Mesajlar
927,158
Kullanıcılar
452,028
Son üye
ahmet ural

Yeni konular

Geri
Üst