Mach3 Kullanımı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Elindeki kart azami 36 V. 3.5 ampere kadar olan stepleri sürmek içindir. Voltajı 12-36 arası olan diğer motorları da sürebilirsin.
Güç kaynağına (adaptör) gelince elindeli 1.5 A x 3 Adet motor 24 Volt olduğunu düşünürsek 4.5 A. 110 Watt güç çeker. Buna göre bu kartı beslemen gereken güç kaynağı 120-150 W. 6 A civarında (diğer kompenentleri de düşünerek) olmalıdır. Düşük değerlerdeki güç kaynakları motorlarının tam kapasitede çalıştırmayacaktır. Ayrıca bipolar motorlarda paralel ve seri bağlantıda çektiği amper değerleri değişmektedir. Bunu da gözönüne al.
 
Bizim konu 6 gündür öldü bitti. Herkez Mach i öğrendi :p

nerdeee....

benim makinayı dün çalıştırdım. Ancak kaplinleri tam ortalayamamışım zangır zangır titreye titreye çalıştı. O kadar basit ve gücü zayıf motorlar olmasına rağmen tork una hayran kaldım doğrusu.
Bu hafta sou daha kalım mdf ye çevireceğim ayrıca motor ile vidalı mili tam ortalamak için corelden şablonlar çıkardım onlara göre bağlantı yapacağım.
Benim makina tam bi amatör işi oldu. Şu ana kadar ölçü-formül-hesaplama gibi şeyler kullanmadan bir kumpas bir gönye ile yaptım o yüzden böyle sorunların olması da normal tabi. Ama en azından yapabildim buna seviniyorum.

Sarsıntıyı engelledikten sonra kalibrasyona geçeceğim. Tabi o zaman da sizleri başını ağrıtacağım. Mesela çalışma alanı, home, limit, iş parçasının tanıtımı gibi ayarları öğrenmem gerekiyor. Offline olarak çalışırken bişi anlamadım çünkü :)
 
titreme sadece merkez kaçıklığından olmaz. motor ayarlarından da olabilir. ama sen yine de mekanik kontrollerini yap. takıldığın yerlerde elimizden geldiğince yardımcı oluruz acizane. bu arada bir iki resim ekle de gözümüz gönlümüz açılsın :D
 
s.a herkes öğenmiş mach3 u yeni bir çekirge lazım size üstadlar.

sistemi kurdum fakat sadece y ekseni çalışıyor ve tek yönlü çalışıyordu..
port&pins ayarlarından max cl mod enabled seceneiğini iptal ettiğim zaman x ve y eksenide hareket etmeye basladı ama ikiside tek yönlü çalışıyor aşagı oka basıyorum y ekseni aşağıya gidiyor yukarı basıyorum yine aşağıya gidiyor code yukleyip startlayıncada y- y+ farketmiyor hep aynı yönde.. sorun nerede olabilir acaba
 
Birincisi max cl mode seçili olmayacak. İkincisi port pin ayarlarını kontrol et.
 
Mach kulanıcısı pek kalmadı sanırım Gökhan, herkes EMC ye mi döndü ne? dikkatini çektimi bilmiyorum ama soranlar hep yeni üye ve ilk mesajları mach3 ve cevabını aldıktan sonrada son mesaj oluyor gibi geliyor bana:))
 
zor geliyor demek ki Mehmet Abi, EMC hakkında daha fazla link var, daha kolay daha yaygın... Haliyle EMC tercih sebebi oluyor :D
 
Pin port her bişeyi deniyorum hatta bağlı olmayan pinleri bile yazdım :D

Mach3 kontrol kartının cıkış pinlerinde 5V var fakat bir tanesinde 2.2V var. 2.2V olan pinde x ekseninin dir pini, sorun kontrol kartında olabilir mi? Motor sürücüsünün dir+ sındaki +5V kablosunu cıkardıgımda yön terse dönüyor. Galiba kart yön sinyali gönderemiyor yeni bir kartlamı denesem?

Mach kulanıcısı pek kalmadı sanırım Gökhan, herkes EMC ye mi döndü ne? dikkatini çektimi bilmiyorum ama soranlar hep yeni üye ve ilk mesajları mach3 ve cevabını aldıktan sonrada son mesaj oluyor gibi geliyor bana:))

Evet yeni üyeyim buda 3 uncu mesajım. İlk mesajımda çekirge olduğumu belirtmiştim. Bakalım son mesajım kaçıncı mesaj olacak . umarım 4 uncusu son olurda sorunum çözülür :D
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
sayın mehmetkose , sayın gpeker2003 arkadaşlarım , bende emc2 ye baktım. Bilmiyorum bir türlü alışamadım mach3 daha iyi gibi geldi. USB seçeneği falan olan kartlarda bayağı yagınlaşmaya başladı mach3 kullanımında. Ben beyeniyorum mach3 ü. Şu anda pc işletim sistem bazlı çalışan cnc kontrol programları yerine ben cnc kontrol üniteleri ile uğraşmaya başladım. Mach3 yeri ayrı tabii. Bu cnc kontrol üniteleri pahalı biraz olağan olarak. Ama gelişen teknoloji Taiwan ve Çin li üreticilerin piyasaya girmesiyle fiyatlar bayağı bir düşüşe geçti. Bu kontrol üniteleri bir fanuc , mitsubishi , heidanhein , siemens değil ama cnc router tarzı makinalara gayet yetecek düzeyde.
Kısmet olursa yeni projemde cnc kontrol ünitesi kullanmak istiyorum. Sizler kullandıysanız veya bu yönde araştırmalarınız varsa tavsiyeleriniz benim için önemli.
Kolay gelsin...
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Forum istatistikleri

Konular
129,079
Mesajlar
923,068
Kullanıcılar
451,370
Son üye
docsu

Yeni konular

Geri
Üst