Mach3 Kullanımı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
dediğin gibi sorun varsa;
birincisi ve en büyük ihtimalle kablolarında kopukluk yada az temas ediyor olabilir. kontrol et
ikincisi 1=A+ 3=A- 4=B+ 6=B- olarak bağladığına emin ol.
üçüncüsü minebea nın 23lm serisinde bazı step motorlar mili karşına alıp baktığında sağdan 1 olarak başlıyor böyle de olabilir bağlantın.
yani 6=A+ 4=A- 3=B+ 1=B- son çare böyle dene

aşağıdaki linkteki gibi

http://www.eminebea.com/content/html/en/hybrid_list/pdf/23KY-K.pdf
 
dediklerinizi aynen denedim. sonuç malesef aynı. kabloları kontrol ettim. kablo diyafon kablosu yeni aldım elektrikçiden. kablo damarı kalınlığı şöyle, çok telli kablo burkunca 0,5 mm kadar bir kalınlığı var. motor soketlerini de kontrol ettim. temas sorunu yok.

motor besleme çıkışlarındaki diyotlar, entegreler yanarken hasar görmüş olabilir mi. ölçümde bazılarının iç direnci 100 ohm daha yüksek. 330 iken bazıları 430.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
çalıştığıma emin olduğun motoru sırayla her eksende dene eksenlerin birinde sorun yapıyorsa o eksene yoğunlaş,entegre çıkışındaki diyotlarda eğer hasar gördüyse böyle sorun yapabilir.diyotları ölçtüğünde probları ters çevirip ölçünce değer göstermemesi lazım.
 
turgut bey, şimdi dediğim gibi motorların tümünün düzgün döndüğü de oluyor, cihazları bilgisayarı kapatıp açtıkça ara sıra. yani ben burdan motorların sağlam olduğunu düşünüyorum. diyotlara gelince, bir yönde 430-330 ohm diğer yönde açık devre gösteriyorlar. yani sağlam heralde.
 
Umarım entegre yandığında bilgisayarın paralel portuna zarar vermemiştir.Paralel porttan yazıcı gibi şeyler çalıştııp deneyin bir anormallik varmı
 
evde hiç lpt cihaz yok. laptopta denemek için express to lpt çevirici aparat aldım ama onunla hiçbirşey olmuyor. sanırım aparat sadece yazıcılar için.

bir de şöyle bir durum var arkadaşlar: mach3 ten manuel komut verdikçe kırmızı eksen ledleri ölü gözü gibi sönük ve titrek ve kesintili yanıyor. motorlar bağlı değilken bile. bence bu normal değil.
 
MErhabalar;

Benim de bir sorum olacaktı. Motordan tiz bir ses gelip clock sinyalini verince ses değişip çalışmaya çalışıp da çalışamaması sizce neden olabilir?

Teşekkürler şimdiden.
 
Senin entegrelerde kısa devre durumu var beslemeye seri ampermetre girerek devrenin çektiği akımı ölçmeye çalış veya soğutucu aşırı ısınıyorsa bu da devrenin bozulduğunu işaret eder

azapistanbul senin motor tuning ayarların doğrumu acaba. velocity değerini düşür.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
arkadaşlar esrarengiz şeyler oluyor. yani anlatmaya çekiniyorum. eksenleri hareket ettirmek için mausu kullanarak mach3 button jog kısmındaki yön tuşlarına basarken ekran maus okuna tuşların üzerinde hızlıca küçük ve düzgün daireler çizdirerek hareket ettirirsem motorlar mükemmel düzgün dönüyor. ilk kez bu kadar düzgün dönüş gördüm. bu nedir yahu. (kablolu ps2 mouse)

o mausu çıkarıp kablosuz optik mouse taktım yine mausu hareket ettirince sorun gidiyor. motorlar düzgün dönüyor.
 
azapistanbul senin motor tuning ayarların doğrumu acaba. velocity değerini düşür.

çok oynadım o değerlerle ama yine aynı. acaba motoru mu yanlış bağladım diye düşünüyorum. çünkü değişik kombinasyonlarla bağlıyorum uçları hep aynı şeyi yapıyor. 4 uçlu bipolar motor kullanıyorum sürücü devrem de l297 ve 2 adet 6203. motor uçları sırasıyla kırmızı mavi sarı beyaz. motora hareket sinyali gönderdiğimde sanki çalışıyor gibi ses çıkartıyor hızlanma yavaşlama sesleri geliyor ama dönmüyor.

Bu arada L297nin control ucuna 5v ile dokununca dönüyor. Ama sürücünün tasarımında control ucu 0'a çekilmiş.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…