Mach3 Kullanımı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
anladım şimdi isterseniz birlikte yapalım sıralamayı, avometreniz vardı sanırım, eğer var ise beni msn adresimden ekleyin ayarları yaptıktan sonra tekrar foruma döneriz...
 
eklemek için size şunu söyleyebilirim. bu forumdaki nickimin yanına o çok bilinen h**l uzantıyı ekleyebilirsiniz.
 
msn den yapalım dememde ki kasıt, forumda kirliliğe sebep olmamaktır, ayarlardan sonra yine forumdan devam edelim ki, bildiklerimizi paylaşmış olalım,
 
evet mehmet bey, önemli bir sorun yaşıyorum sanırım. beni epey yordu. sebebini ve çözümünü burada bildirmeyi merakla bekliyorum.
 
motor kablolarını deneme yanılmayla değiştirdiğiniz sırada sürücü devrenin entegresine arıza vermiş olabilirsiniz.Benim başıma geldi,motor kablosunu yanlış bağlamakla 2 eksen entegresi de zarar gördü entegre siparişi vererek değiştirdim .şimdi daha dikkatli olmaya çalışıyorum..
 
ben de entegre yaktım. doğru bağlantıyı bulduktan sonra yeni entegre ile çalıştırmaya uğraşıyorum. ilginç olaylar var. motor kasıntılı titrek gırıltılı tur tamamlayarak dönüyor ama ara sıra da düzgün, akıcı dönüyor.
 
Motoru yada herhangibir şeyi bağlamadan önce bağlantı diagramına bakmıyormusunuz? Deneme yanılma payı fazla yoktur çünkü :)
 
valla gpeker bey, bağlantı diagramı bulamıyorum ki. motor 23LM-C355-P6V 6 kablolu.
 
evet gpeker, teşekkürler. 1,3,4,6 numaralı kabloları bağlıyorum. ama malesef aşağıdaki sorunu aşamıyorum.motor önce normal döndü akıcı ve pürüzsüz bir şekilde. sonra üçünü de bağlayınca, birisini ilk manuel döndürüşte 3-5 tur normal döndü, sonra gırlamaya başladı ama aynı yerde saymıyor bir yönde güçlü dönüyor toplamda ama aralarda iki ileri bir geri yapıyor, gırlayarak dönüyor. diğer ikisini söktüm tek kalan yine de düzgün dönmedi. cihazları kapayıp açtım tekrar üçünü bağladım düzgün döndü, sonra gene sapıttı. üç eksen için de durum aynı. anlamıyorum nedir. kart mı bozuk bilgisayarda mı sorun var. ne olabilir?

vida adımı hatve 1 mm
çözünürlük 1/16
per step 3200
hız 200
ivme 100
en son iki kutu 3
sürücü tb6560 (ilk denemelerde motorları hiç döndürmeyi başaramadan ortak uçları bağladığım için üç entegreyi de birer yaktım. yenilerini alıp taktım şu an kartın durumu bu)
güç kaynağı 24V 10A
bilgisayar masaüstü amd sempron xp

motor bobinlerinin arası 3 ohm bu normal mi? iki bobin grubu arasında kısa devre yok. ortak uçlar ayrı.

pci expres kartı aldım bugün laptopta denicem.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Forum istatistikleri

Konular
129,010
Mesajlar
922,490
Kullanıcılar
451,238
Son üye
yakup1060

Yeni konular

Geri
Üst